Kırtasiye ürünlerinin çevrimiçi olarak satışını yapan Papier, 50 milyon dolar yatırım aldı

Çevrimiçi kırtasiye ürünleri satışı yapan Londra merkezli Papier, Singular liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı.

Çevrimiçi kırtasiye ürünleri satışı yapan Londra merkezli girişim Papier, C Serisi finansman turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.

Singular liderliğinde gerçekleştirilen tur, Lansdowne Partners ve Kathaka gibi diğer yeni yatırımcılardan katılım gördü. Ayrıca, Papier’ın mevcut yatırımcıları olan Felix Capital ve Beringea, tura katılan diğer isimler arasında yer aldı. Seri C fonlama sonrası, Papier’ın bugüne kadarki toplam aldığı yatırım 65 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Papier’in bu turdaki en büyük yatırımcılarından birinin, Daily Mail Group’un kurumsal girişim kolu olan DMG Ventures olduğunun altını çizmek gerek. Yayıncılık gibi kağıda dayalı sektörlerin dijitalleştiği bir zamanda, DMG Ventures’ın Papier’a yaptığı yatırım oldukça dikkat çekiyor.

Feel VIBRANT with VITA

Geçtiğimiz yıllarda kırtasiye malzemelerine yönelik ilginin artmasıyla bu ürünlerin çevrimiçi olarak satışına olan talep de arttı. 2015 yılında Londra’da kurulan Papier, kişiselleştirilmiş defterler, planlayıcılar, kartlar, ajandalar ve diğer kağıt bazlı kırtasiye ürünlerinin çevrimiçi olarak satışını yapıyor. V&A, Mother of Pearl, Temperley London, Rosie Assoulin, Headspace ve Matilda Goad gibi büyük isimlerle işbirliği yapan Papier, modern grafikler aracılığıyla sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkan kapak tasarımlarına yoğunlaşıyor.

Papier, yeni finansmanı öncelikli olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne genişlemek için kullanmayı planlıyor. Şu anda kağıt bazlı ürünlerin satışını gerçekleştiren şirket, masanızın üstünde bulabileceğiniz kalemler ve diğer malzemeleri içerecek şekilde teklifini geliştirmeyi planlıyor. Papier’ın değerlemesine dair bir açıklama yapılmadı, ancak şirket, son iki yılda gelirinde yüzde 150 artış olduğunu belirtiyor.

Papier’in CEO’su ve kurucusu Taymoor Atighetchi, bir röportajında, Papier’ın misyonunu “küresel bir kırtasiye markası oluşturmak” olarak tanımladı. Kırtasiye sektörü, yaklaşık 200 milyar dolarlık bir pazara hitap ediyor ve bu alandaki çevrimiçi markaların sayısı oldukça az.

Güncel İçerikler