Akın Babayiğit’in kurucuları arasında olduğu oyun stüdyosu Tripledot, 116 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında kurulan Londra merkezli oyun stüdyosu Tripledot, bugün 116 milyon dolar yatırım alarak 1,4 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

20VC liderliğindeki finansman turundaki diğer yatırımcılar arasında Access Industries, Lightspeed Venture Partners ve Eldridge yer alıyor.

Hızla büyüyen bir oyun stüdyosu olan Tripledot Studios, geçtiğimiz sene nisan ayında da bir finansman haberi ile gündemimizdeydi. 78 milyon dolar yatırım aldığını duyuran şirketin, o dönemde hızlı bir şekilde 100 milyon dolarlık ciroya ulaştığı söyleniyordu.

Tripledot, 2017 yılında Lior Shiff (Tripledot CEO’su), Akın Babayiğit ve Eyal Chameides tarafından Londra’da kuruldu. Tripledot liderlerinin her biri, oyun sektöründe onlarca yıllık deneyime sahip. Babayiğit, daha öncesinde Peak Games ve King’de çalışmıştı. 2007 yılında Product Madness’ı kuran Shiff ise, 2012 yılında Product Madness’ı Aristocrat Leisure’a satmış ve şirket ile birlikte birkaç yıl daha çalışmayı sürdürmüştü.

Tripledot Studios’un hem Londra’da hem de Minsk, Beyaz Rusya’da ofisleri bulunmaktadır. Tripledot, Woodoku ve Solitaire dahil olmak üzere popüler oyunlarla her ay 25 milyondan fazla kişiye ulaşıyor. GamesBeat ile yaptığı röportajda CEO Lior Shiff, şirketin 2021’de gelirlerini üç katına çıkardığını söyledi. Hızla büyüyen Tripledot, şu anda dünya çapında 200 kişiden oluşan küresel bir ekibe sahip.

Akın Babayiğit, Tripledot’un baş işletme sorumlusu olarak görev yapıyor. Babayiğit, Tripledot’un yalnızca web tabanlı oyunlar geliştirmek ve hedef kitle oluşturmak için oyunlar piyasaya sürme gibi bir hedefinin olmadığını dile getirdi.

Shiff, “Yaptığımız şey, daha küçük stüdyoları bir araya getirmek için harika bir platform” diyor. Tripledot’un kârlı bir şirket olduğunu söyleyen Shiff, bu finansman turunun Tripledot’a satın almalar için büyük bir destek sunacağını da dile getirdi.

Güncel İçerikler