Trendyol, uygulama içi canlı alışveriş uygulamasını başlatmak için BeLive Technology ile ortaklık kurdu

Trendyol, kullanıcılarının doğrudan canlı alışveriş yapabileceği Trendyol Go-Live uygulamasını başlatmak için Singapur’da faaliyet gösteren BeLive Technology ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Türkiye’nin lider e-ticaret şirketi Trendyol, uygulama içi canlı alışveriş platformunu başlatmak için canlı yayın çözümleri sağlayıcısı BeLive Technology ile ortaklık kuruyor.

İki şirket arasındaki işbirliği sonucu Trendyol, “Trendyol Go-Live” uygulamasının lansmanını gerçekleştirdi. Trendyol Go-Live, 200 binden fazla satıcının, doğrudan Trendyol uygulaması veya web sitesi aracılığıyla canlı olarak satış yapmasını ve 30 binden fazla müşteriye doğrudan ulaşmasını mümkün kılacak.

BeLive, dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcıya 3,7 milyar dakikadan fazla canlı video izletmiştir. Bu ortaklık, Singapur ve Vietnam’da faaliyet gösteren BeLive Technology’nin güçlü çözümlerine olan güvenilirliği pekiştirdi.

Yeni platform Trendyol Go-Live, Trendyol kullanıcıları arasında doğrudan canlı alışveriş yapma ve müşteri etkileşimine olanak tanıyor. Toplantı sahipleri, videolarını YouTube ve Facebook dahil olmak üzere birden fazla kanal üzerinde aynı anda yayınlayabilecek. BeLive Technology, Trendyol uygulamasına ve web sitesine entegre edilmiş özellikler sunacak. Canlı yayın sırasında alışveriş yapılmasının yanı sıra, yorum göndermek ve içerik paylaşmak da mümkün olacak.

COVID-19 salgını nedeniyle son iki yılda dijital dönüşüm olağanüstüsü bir şekilde benimsendi. Yapılan araştırmalara göre e-ticaretin küresel perakende ticaretteki payı, 2020 yılında yüzde 17’ye yükseldi. Buna ek olarak Arvato tarafından yapılan bir araştırma, Avrupa’daki tüketicilerin yüzde 70’inin canlı alışverişe açık olduğunu gösteriyor.

BeLive Technology CEO’su ve Kurucu Ortağı Kenneth Tan, iki şirket arasındaki ortaklık hakkında yaptığı açıklamada, “Trendyol’a müşterileriyle daha iyi etkileşim ve daha güçlü ilişkiler kurmalarını ve daha verimli çalışmalarını sağlayan güçlü bir canlı yayın platformu sunmaktan mutluluk duyuyoruz” sözlerine yer verdi. Tan, canlı ticaretin Trendyol platformunda daha fazla zaman geçirilmesine yol açması nedeniyle marka güvenini artırmaya yardımcı olacağını söyledi. Trendyol ve BeLive Technology arasında ortaklığın Singapur’un uluslararası alandaki görünürlüğünü pekiştirmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler