Çocuklar için geliştirilmiş sosyal medya platformu Zigazoo, Core Ventures’ın da katıldığı turda yatırım aldı

Çocukların birbirleriyle güvenli iletişim kurmasına odaklanan çocuklar için sosyal medya platformu Zigazoo, yeni bir yatırım aldı.

Çocuklar için geliştirilmiş bir sosyal medya platformu olarak adlandırılan Zigazoo, yapılan açıklamaya göre yeni bir yatırım aldı. Yatırımın finansal detaylarına dair bir açıklama yapılmadı.

Finansman turuna katılan isimler arasında Core Ventures, Talis Capital, MaC Venture  Partners, Lightspeed Venture Partners, Serena Ventures, Dapper Labs ve Wheelhouse Entertainment yer alıyor. Bu isimlerin yanı sıra, ünlü sunucu Jimmy Kimmel ve Chris M. Williams finansman turuna katılım gösterdi.

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte sosyal medya uygulamaları hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Yalnızca yetişkinler değil, çocuklar da sosyal medyanın etkisi altında kalıyor ve ebeveyn kontrolü her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. 2020 yılında Zak Ringelstein ve Leah Ringelstein tarafından kurulan Zigazoo, çocukların arkadaşlarıyla sağlıklı çevrimiçi ilişkiler geliştirebilecekleri dijital bir platformdur.

Zigazoo’da çocuklar, dünyanın en büyük çocuk markalarının yarışmalarına katılabilirler. Temelde çocuklar için kısa videolar üreten girişim, çocukların bu videoları arkadaşlarıyla paylaşabilmelerini sağlar. Böylece, çocuklar arasında sağlıklı çevrimiçi etkileşimler sağlanabilir. Zigazoo, çocuk kullanıcıların güvenliğini esas alır. TikTok dahil diğer kısa video platformlarında kullanıcılar, herkese açık bir şekilde herkesi takip edebilir. Bu platformlardan farklı olarak Zigazoo, bir “arkadaşlık isteği” özelliği içerir. Şirket, çocukların ve ebeveynlerin ihtiyaçlarını birleştirmenin yanı sıra sosyal platformlara yeni bir bakış açısı getirdiğini iddia ediyor.

Ocak 2022’nin sonu itibarıyla, Zigazoo, iOS çocuk uygulamaları (9 ila 11 yaş arası) için 4. sırada yer alıyor. Aylık 150 bin aktif kullanıcıya sahip ve her ay %100 büyüyor. Zigazoo ayrıca, Web3 uygulamalarının sosyal medyada benimsenmesine öncülük etmeyi hedefliyor. İlerleyen günlerde uygulama, çocukları birbirleriyle ticaret yapmaya, Zigazoo aracılığıyla kripto ve NFT satın almaya teşvik etmek için sanal bir para birimi piyasaya sürecek.

Güncel İçerikler