Zipline, otonom uçaklarla ilaç teslimatı yapmak için Magellan Health ile ortaklık kurdu

Geçtiğimiz yıl 250 milyon dolar yatırım alan Zipline, ilaç teslimatı gerçekleştirmek için Magellan Rx Management ile bir ortaklık kurduğunu açıkladı.

Dünyanın en büyük otomatik dağıtım sistemlerinden birini işleten ABD merkezli Zipline, ilaç teslimatları gerçekleştirmek için yeni bir ortaklık kurdu. Şirket, reçeteli ilaçları otonom uçaklarla teslim etmek için Magellan Health Inc. bünyesindeki Magellan Rx Management ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Zipline, Afrika kıtasında tıbbi malzeme teslimatları yaparak 2014 yılında ABD’de girişimcilik ekosistemine giriş yaptı. Geçtiğimiz sene temmuz ayında 250 milyon dolar yatırım aldığını paylaştığımız Zipline, şu anda yaklaşık 2,75 milyar dolar değerlemeye sahip.

Dünyanın en büyük otomatik isteğe bağlı teslimat hizmetlerinden birini veren Zipline, bu ortaklık ile ilk olarak ABD’nin Kuzey Karolina eyaletindeki Magellan Rx üyelerine ulaşacak. Magellan Rx, Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) onay bekleyen hizmetine 2022’de başlamayı planlıyor. Teslimatlar, Zipline’ın Kannapolis’teki mevcut dağıtım merkezinden gerçekleştirilecek. Otomatik ve isteğe bağlı ilaç teslimatları sayesinde, sağlık kuruluşları ve hastalar, ihtiyaç duydukları ilaçları yaklaşık 15 dakika gibi bir sürede teslim alabilecek.

Zipline, olumsuz pandemi şartlarında da faaliyetlerini sürdürmeyi başardı. Şirket, geçtiğimiz yıl aşı ve koruyucu ekipman teslimatları yaparak birçok bölgeye ulaştı. Zipline, ABD’nin perakende devlerinden olan Walmart ile de bir ortaklığa sahip. Ortaklık, 2020’nin sonbaharında duyurulmuş ve Kasım 2021’de Arkansas eyaletinde faaliyete geçirilmişti. Zipline’ın otonom uçakları, müşterilere termometre, reçetesiz ilaç veya acil durum malzemeleri gibi ihtiyaç duydukları ürünleri teslim ediyor. Teslimatlar, Arkansas, Pea Ridge’deki Walmart Neighborhood Market bölgesinden gerçekleştiriliyor.

Zipline, ortalama olarak her dört dakikada bir teslimat gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Yakında beş ülkede faaliyet gösterecek olan şirket, bugüne kadar toplamda 235.000’den fazla ticari teslimatı tamamladı.

Güncel İçerikler