Meta’nın 3D Avatarları Instagram, FaceBook ve Messenger’a geliyor

Snapchat'in Bitmoji özelliği ile benzerlik taşıyan Meta Avatarları, yakında tüm kullanıcıların kullanımına açılacak.

Facebook ve Instagram’ın yeni çatı şirketi Meta, kullanıcıları için geliştirdiği yeni özelliklerini duyurmaya devam ediyor. Uzun bir süredir merakla beklenen Avatar özelliğini test eden Meta, bu özelliğini yaygınlaştırmaya karar verdiğini belirtti. Bu özellik sayesinde oluşturduğunuz avatarlarınızı Instagram Hikayeleri’nde ve mesajlarda kullanabileceksiniz.

2020 yılında Snapchat’in Bitmoji özelliği ile rekabet etmek için oluşturulan Meta’nın Avatar özelliği, şirket içerisinde 2 senedir yaygınlaştırılmaya çalışılan bir yapı. Geçtiğimiz haftalarda avatar oluşturmaya yarayan yapıyı Instagram’a dahil eden şirket, hizmet sınırlarını arttırarak Facebook ve Messenger’a da bu özelliklerimi getirecek.

Özelliğin etkin olarak kullanılabileceği alanlara baktığımızda ise pek çok bölüm göze çarpıyor: Hikayeler, Mesajlar, Ana Sayfa ve Gönderiler… Hikaye bölümünde avatarlar çıkartma şeklinde olacak. Mesaj bölümünde ise durumu, iMessage’da Apple’ın Animojileri ile yanıt vermek şeklinde açıklamak mümkün.

Özelliğin dahil olacağı ülkelere baktığımızda ise öncelikli listede ABD, Kanada ve Meksika yer alıyor. Buradaki kullanıcılar Avatarlarını oluşturarak profil resimlerini bile oluşturdukları avatarları yapabilecek. Ek olarak avatarlar, ana sayfa gönderilerinde ve yorumlarda da bizleri karşılayacak.

Meta tarafından yapılan açıklamaya göre şirket 2022 yılı içinde pek çok kişiselleştirme seçeneği daha ekleyecek. Yeni göz ve burun, sakal ve saç şekli, giysi ve beden tipi seçenekleri ile bizi karşılayacak şirketin belli bir süre sonra ücretli olarak avatar özelleştirmesi ve metaverse evrenine sahil olabilmesi bekleniyor.

Meta Avatarı nasıl ayarlanır? 

Bu işlem oldukça basit. Facebook üzerinden Hesap Merkezi bölümünde Avatar’ı seçip ayarlamaları geçekleştirebilirsiniz. Instagram üzerinden ise bu ayar, Hesap Ayarları bölümünde yer alıyor. Her platform için farklı avatarlar kullanabileceğinizi de hatırlatalım. Ek olarak şu an için belirli yerlerde olan bu özelliğin, yakında tüm dünyaya açılması bekliyor.

Güncel İçerikler