Popüler bulmaca oyunu Wordle, The New York Times tarafından satın alındı

Günlük yeni kelimeler ile yeni nesil bulmaca deneyimi sunan Wordle, The New York Times tarafından satın alındı. Satın almanın 10 milyon dolardan az bir fiyatlandırma ile gerçekleştirildiği söyleniyor.

Son dönemlerde popülerleşen ve çoğu Twitter kullanıcısının bildiği Wordle, günlük olarak yeni kelimeler üreterek bir bulmaca deneyimi sunuyor. Her gün için bir kelime belirlenen oyun, kullanıcı zamanını önemseyerek sürdürülebilirliği de sağlıyor. Oyun, oldukça popülerleşmiş durumda ki Türkçe versiyonları da hali hazırda bulunuyor.

Oyunun geliştiricisi Josh Wardle, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile Wordle’ın satın alındığını duyurdu. Bir duyuru metni ile bu haberi açıklana geliştirici, günlük bulmaca oyunu Wordle’ın The New York Times tarafından satın alındığını belirtti. Anlaşmanın finansal detayları ile ilgili bir bilgi paylaşımı yapılmasa da ücretlendirmenin 10 milyon doların altında olduğu söyleniyor.

Ücretsiz olarak günlük bulmaca deneyimi sunan Wordle, Josh Wardle’ın paylaştığı bilgilere göre eski veya yeni tüm kullanıcılar için ücretsiz kalacak. Bu düşüncenin arkasında yatan hikayenin ise oyunun hedef kitlesinin herkes olması olarak belirtiliyor. The New York Times’ın Wordle oyununu satın alması ile bu oyunun ücretli bir oyun haline gelmesi bekleniyor.

Açıklamada, oyuncuların galibiyet verilerinin de korunması için The New York Times ile çalıştıkları bilgisi yer alırken oyunun geçiş sürecinde herhangi bir değişikliğe uğrayamayacağı söyleniyor. Oyunun değişikliklerden sonra ne hale geleceği ise merak konusu.

Wordle Hakkında

Güncel olarak 2 milyondan fazla kullanıcıya erişen Wordle, tahmin ve bulmaca gibi oyunların karışımı olmasıyla dikkat çekiyor ve yeni nesil bir kelime oyunu deneyimi sunuyor.  Oyundaki temel amaç ise 5 harfi doğru bulabilmek. Toplam 6 hakkınız bulunan bu oyunda doğru olan harfler yeşil, yeri yanlış olan harfler ise sarı kutucuklar ile ifade ediliyor.

Güncel İçerikler