İçerik ürettiği dil sayısını 20’ye çıkaran İçerik Bulutu, 2021 verilerini açıkladı

Marka, KOBİ ve ajanslar için profesyonel içerik, çeviri, lokalizasyon hizmeti ve içerik pazarlaması teknolojileri sunan İçerik Bulutu, 2021 verilerini açıkladı.

2021’de 100 milyon kelime içerik üreten İçerik Bulutu’nun 2022 hedefi 200 milyon kelime içerik üretmek. İçerik ürettiği dil sayısını 20’a çıkaran İçerik Bulutu Portekizce, Yunanca, Farsça dillerinde 2021’de ilk defa içerik üretirken en çok içerik ürettiği yabancı diller olarak İngilizce, Almanca, Arapça öne çıkıyor.

27 ülkeden 8000+ içerik üreticisi ve çevirmen topluluğu

27 farklı ülkede yaşayan 8000’den fazla içerik üreticisi ve çevirmen topluluğu ile içerik üretimi, çeviri ve lokalizasyon hizmetini 40’tan fazla ülkeye ulaştıran İçerik Bulutu’nun 2021’de Türkiye’den sonra fazla içerik ve çeviri talebi aldığı ülkeler olarak ABD, İngiltere ve Almanya öne çıkıyor. Hizmet verdiği Marka, KOBİ ve Ajans sayısını 17 binin üzerine çıkaran İçerik Bulutu’ndan yıl içinde en çok içerik talep eden marka 1 yıl içerisinde 6.600 içerik talep etti.

3 ülkede tam zamanlı ekip

İçerik Bulutu’nun 8, ContentGo’nun ise 3 yıldır Türkiye ve yurt dışındaki markaların farklı türler ve dillerdeki içerik ihtiyaçlarına ölçeklenebilir şekilde bulut tabanlı olarak hizmetler sunduğunu dile getiren icerikbulutu.com kurucu ortağı ve CEO’su Ahmet Durmuşoğlu, 3 ülkeye yayılan tam zamanlı çalışan ekipleri ile 2022’de de ABD, İngiltere, Almanya, Hollanda başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına hizmetlerini ulaştıracaklarını vurguladı.

2014 yılında kurulan İçerik Bulutu, Türkiye’nin bulut tabanlı en büyük içerik pazarlaması platformudur. Geliştirdiği teknolojiler aracılığıyla içerik ihtiyacı olan marka ve ajansları içerik üreticileriyle buluşturan İçerik Bulutu, kurulduğu tarihten itibaren içerik pazarlamasının gelişime yön veren sektör lideri konumundadır. 20 farklı dilde içerik üretimi, çeviri ve lokalizasyon hizmeti sunar. İçerik Bulutu, ContentGo.com markasıyla 2018 yılında Avrupa ve Amerika açılımını da gerçekleştirmiştir. GİG ekonominin Türkiye’deki en büyük oyuncularından olan İçerik Bulutu Dünya’nın farklı coğrafyalarından ve dillerinden 8000’in üzerinde profesyonel içerik üreticisi, çevirmen ve editöre iş yaratmaktadır. İçerik Bulutu topluluğundaki her 4 kişiden 1’si farklı milletlere mensuptur.

Güncel İçerikler