Citrix, 16.5 milyar dolar karşılığında Vista ve Evergreen tarafından satın alındı

Uygulama ve verilere güvenli erişim için hepsi bir arada çalışma alanı çözümü sağlayan Citrix, 16.5 milyar dolar karşılığında Vista Equity Partners ve Evergreen Coast Capital tarafından satın alındığını açıkladı.

Dijital çalışma alanı ve uygulama sağlama çözümlerinde dünya lideri olan Citrix, Vista Equity Partners ve Evergreen Coast Capital tarafından 16.5 milyar dolar karşılığında satın alındığını doğruladı. Anlaşmaya bağlı olarak Vista, 2014 yılında 4,3 milyar dolara satın aldığı Tibco ile Citrix’i birleştirmeyi planlıyor.

Pandemi dönemiyle birlikte artan dijitalleşme, hibrit çalışma modellerinin kullanımını hızlandırmaya devam ediyor. 1989 yılında kurulan Citrix, otuz yılı aşkın bir süredir BT kuruluşlarına, çalışanların işlerini yapmak için ihtiyaç duydukları uygulamaları, içeriği ve iş hizmetlerini güvenli bir ortamda sunmalarını sağlayan araçlar sunuyor.

Yapılan açıklamaya göre anlaşma sonucunda şirketler, Fortune 500’ün yüzde 98’i de dahil olmak üzere 400.000 müşteriye hizmet veren dünyanın en büyük yazılım sağlayıcılarından birini oluşturacak. Anlaşma aynı zamanda Citrix’in büyüme stratejisini ve SaaS geçişini hızlandıracak.

Anlaşmanın bir parçası olarak Vista’nın Citrix ve Tibco’yu birleştirme planları olduğunu hatırlatmak gerek. Kurumsal veri yönetiminde küresel lider isimlerden biri olan Tibco, müşterilerine bağlantı kurma ve iş sonuçlarını güvenle tahmin etme imkanı sunuyor. Bu birleşme, hibrit çalışma modelini benimseyen müşterilerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda ilerleyen günlerde oldukça faydalı olacak. Güvenli dijital çalışma alanı sağlamayı taahhüt eden Citrix, Tibco’nun gerçek zamanlı kurumsal veri yönetimi platformuyla birleşecek. Tibco CEO’su Dan Streetman, şirketin sektör lideri çözümlerini Citrix’in küresel müşterilerine sunmaktan heyecan duyduklarını belirtti.

Global şirket Citrix’in iş birliğine dayalı çalışma yönetimi çözümlerinin lider sağlayıcısı olan Wrike‘ı Mart 2021’de imzaladığı bir anlaşma ile 2.25 milyar dolar nakit karşılığında satın alma işlemini tamamladığını sizlerle paylaşmıştık.

Güncel İçerikler