Tim Cook, Apple’ın metaverse alanında büyük bir potansiyel taşıdığını söyledi

Mali çeyrek ile ilgili bir toplantıda analistler ile buluşan Tim Cook, Apple'ın meteverse'deki potansiyelinden bahsetti.

Teknoloji devi Apple, yeni ürün ve hizmetlerini paylaşmaya devam ediyor. Neredeyse tüm büyük şirketlerden metaverse ile ilgili açıklamalar gelse de Apple’dan henüz bu konu ile ilgili bir açıklama gelmemişti. Mali çeyrek ile ilgili toplantıda analistler ile buluşan Tim Cook, konu ile ilgili açıklamada bulunarak Apple’ın meteverse’deki potansiyelinden bahsetti.

2022 yılının ilk mali çeyreği ve 123,9 milyar dolar gelir elde etmesi ile ilgili finansal rakamların paylaşıldığı toplantıda bir araya gelen Tim Cook ve analistler, Apple’ın gelecek yılları hakkında konuştu. Toplantıda yer alan metaverse konusu ise oldukça dikkat çekti.

Toplantıda söz isteyen Morgan Stanley analisti Katy Huberty, Tim Cook’ca meteverse ile ilgili sorusunu yöneltti. Tim Cook ise soruya Apple’ın metaverse alanında çok fazla potansiyel gördüğünü dile getirdi. ARKit gibi yaratıcı teknolojiler ile 14 binden fazla uygulama geliştirildiğini belirten Tim Cook, iOS kullanıcılarına başarılı AR deneyimleri sunulduğunu söyledi. Meteverse’de de bu başarının Apple için büyük bir potansiyel taşıdığını ve bu potansiyel alanlarda da yatırımlar yaptıklarını belirtti.

Yeni bir alana yatırım yaptıkları zaman; donanım, yazılım ve servis alanlarının kesiştiği alanlara çoğunlukla baktıklarını söyleyen Cook, şu an için pek çok alanın ilgi çektiğini belirtti. Bu alanları paylaşmayan CEO, konu ile ilgili başka bir açıklamada bulunmadı.

Apple tarafında ortaya çıkan sızıntılara bakıldığında Apple’ın bu sene karma gerçeklik gözlüğü ile bizi karşılaması bekleniyor. Metaverse odaklı olması beklenmeyen bu gözlüğün metaverse ile ilgili sürprizler ile bizleri karşılaması muhtemel.

Güncel İçerikler