Renault, Nissan ve Mitsubishi, elektrikli otomobil stratejisi için 25 milyar dolar yatırım yapacak

Ortak bir yol haritası (Alliance 2030) kurduklarını açıklayan Renault, Nissan ve Mitsubishi, elektrikli araçlara geçiş stratejilerini hızlandırmak için 25.8 milyar dolar yatırım yapacak. Üç şirketin oluşturduğu ittifak, 2030 yılına kadar 35 yeni elektrikli otomobil modeli üretmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Reuters tarafından aktarılan bir bilgiye göre üçlü ittifak, perşembe günü 20 milyar dolarlık bir yatırım planı açıklayacaktı. Perşembe günü yapılan açıklama ile üç güçlü otomotiv üreticisinin bu alana yapacağı yatırım 25.8 milyar dolar olarak belirtildi ve ittifakın bugüne kadar harcadığı 10 milyar euro yatırıma ek olarak gerçekleşecek.

Renault Group, Nissan Motor Co., Ltd. ve Mitsubishi Motors Corporation, 2030’a yönelik ortak bir yol haritası belirleyerek gelecekteki elektrifikasyon ve bağlantı projelerine yönelik yatırımları paylaştı. Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance CEO’su Jean-Dominique Senard, bu yatırımları “üç şirketin hiçbirinin tek başına yapamayacağı devasa yatırımlar” olarak tanımladı. Proje kapsamında güçlü ittifak 2050 yılına kadar karbon nötr hale gelecek.

Açıklamaya göre üç şirket, 2030 yılına kadar 5 ortak elektrikli otomobil platformu üretecek. Avrupa, Japonya, ABD ve Çin’deki 15 tesis, şu anda yollarda olan 10 elektrikli otomobil için parçalar üretiyor ve şimdiye kadar 1 milyondan fazla elektrikli otomobil satışı gerçekleştirildi. Bu süreci güçlendirmek isteyen ittifak üyeleri, ortak platformların kullanımını yüzde 60’tan 2026 yılına kadar yüzde 80’e çıkarmayı planlıyor. Yapılan açıklamaya göre bu, her şirketin müşterilerinin ihtiyaçlarına ve kendi ihtiyaçlarına odaklanmasını derinleştirecek.

Müşterilere rekabetçi bir teklif sunmak için ortak pil stratejisi geliştiren üç şirket, 220 GWh batarya kapasitesi üretebilmek için çalışacak. İttifak, pil maliyetlerini 2026’da yüzde 50 ve 2028’de yüzde 65 oranında düşürmeyi mümkün kılacağını vurguladı.

Güncel İçerikler