Google, telekomünikasyon şirketi Airtel’e 1 milyar dolar yatırım yapıyor

Google, Hindistan'ın dijital ekosisteminin gelişmesi için telekomünikasyon şirketi Airtel'e 1 milyar dolar yatırım yapıyor.

Hindistan’ın önde gelen iletişim çözümleri sağlayıcılarından biri olan Bharti Airtel ve Google, Hindistan’ın dijital ekosisteminin büyümesini hızlandırmak için uzun vadeli bir anlaşma imzaladı. Bu ortaklığın bir parçası olarak, Google, Google for India Digitization Fund kapsamında 1 milyar dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor.

Google’ın Hindistan’daki diğer yatırımları

Airtel’e yapılan son yatırıma ek olarak Google, Airtel’in rakibi Reliance Jio’ya da 2020 yılında 4,5 milyar dolar yatırım yapmıştı. Google ayrıca, Hindistan’da birçok girişimi destekleyen bir program yürütüyor.

Google, 400 milyonu aşkın abonesi ile Hindistan’ın en büyük ikinci telekom operatörü olan Airtel’in %1,28 hissesini almak için 700 milyon dolar yatırım yapacak. Ayrıca, Airtel ile çok yıllı ticari anlaşmalar keşfetmek için 300 milyon dolar kadar daha yatırım yapacak. Merkezi Hindistan’da bulunan Airtel, Güney Asya ve Afrika’da 17 ülkede, 480 milyondan fazla müşterisi olan küresel bir iletişim çözümleri sağlayıcısıdır.

Gerekli düzenleyici onaylara tabi olacak olan bu anlaşma ile birlikte iki şirket, müşteri ihtiyaçlarına hizmet etmek için bir ortaklık yürütecek. Ayrıca, kaliteli müşteri deneyimi sağlamak, erişim ve dijital katılım sorunlarını çözmek için iki şirket birlikte çalışacak. Yapılan anlaşma kapsamında Airtel ve Google, birçok Android özellikli cihazı kapsayan tekliflerini geliştirmek için bir işbirliği yürütecek. Ortaklık kapsamında işletmeler için bulut hizmetleri hızlandırılacak. Aynı zamanda, akıllı telefonlara uygun fiyatlı erişim sağlamak amacıyla 5G ve diğer standartlar için mevcut ortaklık geliştirilecek.

Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai yaptığı açıklamada, Airtel’i “Hindistan’ın dijital geleceğini şekillendiren lider bir öncü” olarak tanımladı.

Güncel İçerikler