YouTube CEO’su Susan Wojcicki, Shorts videoların 5 trilyondan fazla görüntülenme aldığını açıkladı

TikTok benzeri dikey video mantığında ilerleyen YouTube Shorts'un 5 trilyondan fazla görüntülenme aldığı açıklandı.

Popüler video platformu Youtube, Google çatısı altında çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda TikTok benzeri video yüklemelerini platformuna ekleyen şirket, içerik üreticilerine bu alanda içerik üretenlere destek olacağını açıklamış ve 100 milyon dolarlık fon ayırdığını söylemişti.

Resmi olarak 2020 yılının Eylül ayında kullanıma sunulsa da henüz yeni yeni yaygınlaşan bu yapı için YouTube CEO’su Susan Wojcicki şu sözleri kuruyor:

“Önümüzdeki yıl platformumuzu büyütmeye odaklanıyoruz. Bugün, içerik oluşturucu ekonomisinin durumu, yenilik, içerik oluşturucuların çalışmalarını destekleme ve YouTube topluluğunu koruma gibi temel önceliklerimizle ilgili bir güncellemeyle görüşmek istiyorum. Ayrıca içerik oluşturucuların Shorts’u kullanmaya başlamasına ve izleyicilere daha hızlı ulaşmasına yardımcı olma yöntemimizi geliştirmek için her gün çalışıyoruz.”

Bu açıklamasından sonra büyük bir gururla 5 trilyon görüntülenmeye ulaşan YouTube Shorts, YouTube için güzel bir başarı hikayesi olmuş durumda. 100 milyon dolarlık fon ile içerik üreticilerini desteklemeye devam edeceğini belirten YouTube, en yüksek performans gösteren içerik üreticilerine 10.000 dolara kadar ödeme yapıldığını belirtiyor.

Ödeme alan içerik üreticilerinin %40’ının YouTube İş Ortağı Programı’nın bir parçası olduğunu belirten CEO, Shorts’un arkasında yatan başarıyı daha da ileri bir seviyeye taşımak istediklerini belirtiyor. Ayrıca BrandConnect adı verilen bir uygulama ile belirli markalarla sponsorlu içerik oluşturulabilecek ve böylece içerik üreticileri desteklenmiş olacak.

Gelecek yıllarda YouTube’un sadece video için değil aynı zamanda alışveriş için de kullanılabilecek olması bekleniyor. Gelecek yeni güncellemeler ile belki de video izlerken alışveriş yapabilecek veya NFT’leri inceleyebileceksiniz. Böyle bir değişimin ne zaman gerçekleşeceği bilinmese de henüz yakın bir gelecekte bu durumu görmeyeceğimizi belirtmek gerek.

Güncel İçerikler