Cazoo, çevrimiçi araç satış ve abonelik platformu brumbrum’u 80 milyon euro karşılığında satın alıyor

Otomobil satın alımını dönüştürmeye odaklanan Birleşik Krallık merkezli Cazoo, İtalyan girişim brumbrum'u 80 milyon euro karşılığında satın almak için anlaşma imzaladı.

Birleşik Krallık merkezli bir ikinci el araç satış girişimi Cazoo, İtalya’nın önde gelen çevrimiçi araç satış ve abonelik platformu brumbrum‘u 80 milyon euro karşılığında satın almak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

2016 yılında kurulan Milano merkezli brumbrum, İtalya’daki “ilk çevrimiçi araba satıcısı” olduğunu iddia ediyor ve yaklaşık 180 kişilik bir ekipten oluşuyor. Girişim, İtalya genelinde yüzlerce araç satışı ve teslimatı için abonelik platformu sunuyor. brumbrum, araç satın almanın yanı sıra, müşterilere uzun dönem kiralama modeli seçeneğini de sunuyor. Araç satın almayı kolaylaştıran ve güvenliği göz eden brumbrum platformunda satın almak istediğiniz arabayı seçtikten sonra ödeme yönteminizi belirleyerek satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Şirketin sunduğu en önemli kolaylıklardan biri ise satın alınan aracın mülkiyet değişikliğini çevrimiçi olarak tamamlayabilmeniz.

Choice of payment method

2018 yılında Alex Chesterman tarafından kurulan Cazoo, Avrupa’nın en hızlı büyüyen girişimlerinden biri olarak çevrimiçi araba satın almaya geçişe odaklanıyor. Şirket, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya ve Portekiz’de 3.800 kişilik devasa bir ekip ile çalışıyor. Tüketicilerin tamamen çevrimiçi olarak ikinci el araç satın almalarını benimsemesi için şeffaflık ve güvenliğe önem veren Cazoo, iki yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana çevrimiçi olarak 50.000’den fazla araç satışı gerçekleştirdi.

Cazoo, geçtiğimiz aylarda Fransa ve Almanya’da piyasaya sürülmesiyle Avrupa’daki konumu güçlendirmişti. Bu satın alma ise Cazoo’nun 2022’de İtalya genelinde planlanan lansmanını hızlandıracak ve Avrupa’daki varlığını daha da genişletecek. Cazoo, artık Avrupa’nın ikinci el otomobiller için en büyük 5 pazarında güçlü bir varlığa sahip olacağının altını çizdi.

Güncel İçerikler