Yerli oyun girişimi Fomo Games, 675 milyon TL değerleme üzerinden 67.5 milyon TL tohum yatırım aldı

İstanbul merkezli bir mobil oyun girişimi olan Fomo Games, Lüksemburg merkezli yatırım fonu Libertus Capital’dan 675 Milyon TL değerleme üzerinden 67.5 milyon TL tutarında tohum yatırım aldığını açıkladı. Fomo Games tarafından aktarılan bilgilere göre alınan bu yatırım, oyunun geliştirme faaliyetleri ve ekibin genişlemesi için kullanılacak. Fomo Games’in hali hazırda 33 kişilik bir ekibi var.

Fomo Games’in 2021 yılının Şubat ayında, içlerinde Fransa merkezli unicorn oyun stüdyosu Voodoo’nun da bulunduğu yatırımcı grubundan 163 Milyon TL değerleme üzerinden 17 milyon TL tohum yatırım aldığını hatırlatalım.

2017 yılında kurulan ve bu turda Fomo Games’e yatırım yapan Libertus Capital’in birçok başarılı teknoloji yatırımı arasında dünyanın en popüler blockchain tabanlı oyunlarından biri olan Axie Infinity’nin geliştiricisi olan Sky Mavis’in de yatırımcısı olmuştu.

Fomo Games’in kurucuları arasında Yunus Güvenen, Emre Teksöz ve Yusuf Ceylan bulunuyor. Şirket, Android ve iOS için ilk oyunu olan Event Twins’i geçtiğimiz yıl piyasaya sunmuştu. Bulmaca türünde bir oyun olan Event Twins: Design & Blast, hem Android hem de iOS platformlarında ücretsiz olarak mevcut durumda.

Güncel İçerikler