TikTok’a gelecek yeni özellikler paylaşıldı: Avatarlar, abonelik ve ses odaklı canlı yayınlar

TikTok kodlarında yer alan yeni bilgiler ile şirketin test ettiği özellikler ortaya çıktı. Şirket, abonelik, avatar ve daha bir çok özellik üzerinde çalışıyor.

Sosyal medya platformu TikTok, günden güne gelişmeye ve yeni özelliklerini kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Hazı hazırda bazı yeni özellikleri test eden TikTok’un yeni özellikleri Matt Navara tarafından Twitter üzerinde paylaşıldı.

Paylaşılan özelliklere bakıldığında ise Avatarlar, ana sayfa için filtreler, grup sohbetleri, ses odaklı canlı yayınlar, canlı yayında ekran paylaşımı ve Twitch benzeri abonelik özellikleri bulunuyor.

Avatarlar

Snapchat uygulamasında yer alan Bitmoji ile benzerlik taşıyan Avatarlar, yakın zamanda TikTok’a gelecek gibi duruyor. Özelliğin en önemli yanı ise kamera sayesinde sizleri tanımlayarak otomatik avatarlar oluşturabiliyor. Tamamen özelleştirilebilir bir yapıda olan bu avatarların TikTok’un hangi bölümünde kullanılacağı ise merak konusu.

Ana Sayfa Filtreleri

TikTok ana sayfasında yer alan videoları filtreleyerek o konu veya kelimenin geçtiği videolar artık keşfetinize çıkmayacak. Bu özellik hem takip ettikleriniz hem de ana sayfa keşfetinizde yer alacak ve tüm içerikler bazında değerlendirilecek.

Grup Sohbetleri

Mesajlaşma konusunda pek çok atılım gerçekleştiren TikTok, yeni özelliği ile 2 kişilik bir mesaj ağına yeni kişilerin eklenebilmesini sağlayacak. Bu özellik sayesinde Grup Sohbetleri kavramı TikTok’a da gelmiş olacak.

Ses Odaklı Canlı Yayınlar

TikTok, Clubhouse mantığında yeni bir özelliği daha test ediyor. Bu özellik sayesinde kişiler gerçekleştirdiği canlı yayınları sadece sesleri ile gerçekleştirebilecek. TikTok bu kavrama “Audio-Only Live” adını veriyor.

Canlı Yayınlarda Ekran Paylaşımı

Facebook’un son Messenger güncellemesi ile kullanıma sunduğu canlı yayında ekran paylaşımı özelliği TikTok tarafından test ediliyor. Kullanıcılar, canlı yayın esnasında ekranını paylaşarak bildirim, uygulama ve kamera gibi kullanımlarını kullanıcılara gösterebilecek.

Abonelikler

Twitch platformunda yer alan özellikleri TikTok’a taşımak isteyen şirket, canlı yayınlar bölümünde aboneliklere özel emojiler ve yorumlar sunmayı hedefliyor. Böylece popüler bir kişinin yayınında aylık belirli bir miktar ücret ile öne çıkabilecek ve sevdiğiniz içerik üreticisini destekleyebileceksiniz.

Özelliklerin ne zaman kullanıcılara sunulacağı ise merak konusu. TikTok’un yüksek kitlelere ulaştığı ve keşfet mantığının diğer platformlar tarafından benimsendiği herkes tarafından biliniyor. TikTok’un yeni hamleleri ile aktif kullanıcı sayısını ne derece arttıracağını hep birlikte göreceğiz.

Güncel İçerikler