Twitter, NFT ve Topluluklar özellikleri ile ilgili yeni güncellemelerini paylaştı

Twitter, NFT'lerin profil resmi olarak kullanılabilmesini ve Android'e Topluluklar özellikleri sağlayan yeni güncellemesini yayınladı.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, kullanıcılarına yeni deneyimler devam ediyor. 2 gün boyunca 2 farklı duyuru gerçekleştiren Twitter, NFT ve Topluluklar ile ilgili kullanıcıların beğeneceği yeni özellikler geleceğini belirtiyor.

Twitter Topluluklar

Twitter’ın Topluluklar özelliği henüz yeni yeni yaygınlaşan bir kavram. Twitter’de yer alan topluluklarda pek çok konu ele alınıyor. Teknoloji, uzay, bitkiler, cilt bakımı, müzik ve dahası. Geçtiğimiz yıl iOS ve Web için kullanıma sunulan özellik, spesifik bir konuda o topluluğa özel tweet atmanızı sağlıyor. Bunun için topulukların bulunduğu gruplara öncesinde dahil olabilmek gerekiyor.

Söz konusu özellik için Twitter, kapsamını genişleterek Android kullanıcıları ile de bu özelliğini paylaşmaya başladı. Servisi kullanabilmek için ise uygulamanın en güncel sürümünü Google Play’den edinmek gerekiyor.

NFT Profil Fotoğrafları

Twitter’ın abonelik servisi Twitter Blue tarafından paylaşılan duyuru ile resmi olarak web3’e giriş yapan Twitter, kullanıcıların profil fotoğraflarına satın aldıkları NFT’leri eklemesini sağlıyor. Öncesinde normal bir şekilde görüntüsünü koyan kullanıcılar artık kripto cüzdanlarını ekleyerek Twitter’a profil fotoğraflarını yükleyebilecek.

Kripto cüzdanını platforma eklemesi dahilinde kullanıcının profil resmi altıgen olarak gösterilmeye başlanıyor. Oldukça havalı göründüğünü söyleyebileceğimiz yapıya tıklandığında ise NFT hakkında kısaca bilgiler veriliyor.

Nasıl Kullanılır

Bu özelliği kullanabilmek ise oldukça basit. Twitter hesabınızda profil fotoğrafınızın üstüne bastığınızda çıkan pencerede “NFT seç” seçeceğine dokunun. Ardından cüzdanınızı bağlamanız gerekiyor. Bağladıktan sonra ise sahip olduğunuz NFT’ler önünüze serilecek. İstediğiniz bir tanesini seçtikten sonra hazırsınız.

Konu hakkında bir video hazırlayan Twitter’ın videosunu izlemek için tıklayın.

Güncel İçerikler