Mercedes-Benz, otonom araçlarında Luminar teknolojisinden yararlanacak

Mercedes-Benz, yeni nesil araçlarında otomatik sürüş teknolojisini geliştirmek için Luminar ile bir ortaklık kurduğunu açıkladı.

Mercedes-Benz, perşembe günü yaptığı açıklamada, küresel bir otomotiv teknolojisi şirketi Luminar ile iş birliği yoluna gittiğini duyurdu. İki şirket, Mercedes-Benz’in otomatik sürüş teknolojilerinin gelişimini hızlandırmak için yeni nesil araçlarında Luminar’ın lidar teknolojisini kullanmak için bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

Luminar’ın şu anda seri üretime hazırlanan Iris lidar teknolojisinin, araç güvenliğini ve otomatik sürüş sistemlerinin teknik yeteneklerini geliştirmesi bekleniyor. Mercedes-Benz’in araçlarında lidar teknolojisini ne zaman kullanmayı planladığına dair bir açıklama yapılmadı. Ancak Luminar’ın kurucusu ve CEO’su Austin Russell bunun yakın gelecekte gerçekleşeceğini belirtti. Luminar, yaptığı açıklamada, bu ortaklığın şirket için büyük bir ticari kazanç olduğunu dile getirdi. Russell, bu ortaklığın artan güvenlik ve otonom sürüş teknolojisinin gelişimini gösteren bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi.

Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schäfer, bu ortaklığın Mercedes-Benz stratejisinin önemli bir parçası olduğu görüşünde. Mercedes-Benz, Aralık 2021’de yaptığı bir açıklamada, 2022’nin başında Almanya’da yeni bir Seviye 3 otonom sürüş sistemini piyasaya süreceğini duyurmuştu. Almanya’da düzenleyici onay alan Drive Pilot adlı araç, Mercedes-Benz S-Serisi ve Mercedes-Benz EQS modellerinde kullanıma sunulacak. Bu gelişmenin otonom sürüş teknolojisi için bir dönüm noktası olduğunu belirten Schäfer, Luminar ile ortaklığın bunu daha ileri taşıyacağına inandığını söyledi.

Luminar ayrıca, Volvo Cars ile bir ortaklığa da sahiptir. Bu ortaklık sonucunda otomobil üreticisinin yakında piyasaya sürülecek olan elektrikli SUV aracında tescilli bir algılama sistemi standart olacaktır.

Güncel İçerikler