Hemşireleri sağlık tesisleriyle eşleştiren Gale Healthcare Solutions, 60 milyon dolar yatırım aldı

ABD'de artan hemşire talebini karşılamak için hemşireleri sağlık tesisleriyle eşleştiren Gale Healthcare Solutions, 60 milyon dolar yatırım aldı.

Sağlık çalışanlarını boş vardiyalarla eşleştiren sağlık girişimi Gale Healthcare Solutions, FTV Capital‘den 60 milyon dolarlık büyüme sermayesi aldığını duyurdu. Girişim, yeni finansmanı 24.7 milyar dolarlık geçici sağlık personeli pazarındaki hızlı genişlemesine devam etmek ve sektör lideri teknoloji ve ödeme platformuna daha fazla yatırım yapmak için kullanacak.

2016 yılında kurulan Gale Healthcare Solutions, teknoloji kullanımı aracılığıyla hemşireleri klinik desteğe ihtiyaç duyan sağlık tesisleriyle doğrudan eşleştirir. Platform, sağlık tesislerine ihtiyaç duydukları vardiya desteğini sağlarken, hemşirelere programları ve ücretleri üzerinde daha fazla kontrol sunar.

Sağlık hizmetlerine olan talebin en yoğun olduğu ülkelerden olan Amerika Birleşik Devletleri, büyüyen bir ulusal hemşire kıtlığı ile karşı karşıya. Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun araştırmasına göre 2030 yılına kadar artan talebi karşılamak için yaklaşık 4.5 milyon hemşire ve hemşire asistanına ihtiyaç duyulacak. Ancak, gerek stres ve tükenmişlik, gerekse Covid-19 salgını, hemşirelerin iş gücünü terk etmesine sebep oldu.

Gale Healthcare, aynı gün ödeme avantajıyla hemşireleri kendi bölgelerine yakın iş fırsatlarıyla eşleştirir ve geleneksel sağlık personeli uygulamalarının neden olduğu zorlukların önüne geçer. Şirketin kurucusu Tony Braswell, bu modelin ülke genelindeki tesislerde daha fazla vardiya doldurulmasını sağlamada son derece başarılı olduğunu dile getiriyor.

Beş yıl önce Florida’nın Tampa Bay bölgesinde küçük bir ekiple kurulan şirket, önemli bir büyüme kaydetti. Gale Healthcare, şu anda 38 eyalette 39.000’den fazla klinisyeni destekleyen 500’den fazla profesyonelden oluşuyor. Şirketin aktardığı bilgiye göre bu hemşireler, toplamda 10 milyon saatten fazla hasta bakımı gerçekleştirdi. Şirket, geçtiğimiz yıl hemşire işgücünün büyüklüğünü yüzde 137 ve bakım alan insan sayısını yüzde 127 artırdı.

Güncel İçerikler