Coinbase, NFT satın almayı kolaylaştırmak için Mastercard ile iş birliği kurdu

Coinbase ve Mastercard, NFT satın alma deneyimini kolaylaştırmanın önünü açıyor.

Daha fazla kişinin NFT topluluğuna katılması için kullanıcı deneyimini basitleştirmek isteyen Coinbase, Mastercard ile bir işbirliği içerisine girdiğini duyurdu. Salı günü bir duyuru paylaşan Coinbase, Mastercard kartlarını kullanarak ödeme yapmanın yeni bir yolunun artık mümkün olduğunu söyledi.

Günümüzün en önemli kripto para borsalarından Coinbase, geçtiğimiz ekim ayında yaptığı bir açıklama ile kendi NFT platformunu kuracağını duyurmuştu. Coinbase NFT adı verilen yeni pazar yeri, geçtiğimiz yılın sonunda hizmet vermeye başlamıştı. Coinbase, o dönemde kendi NFT platformunu kurarak OpenSea ve Mintable gibi diğer platformlar ile rekabet etmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

Son zamanlarda gerçekleşen NFT devrimi göz önünde bulundurulduğunda iki şirketin bu ortaklık yoluyla birleşmesi pek de şaşırtıcı değil. Şu anda NFT satışları için önce bir kripto cüzdan açmak, kripto satın almak ve ardından bunu çevrimiçi bir pazarda bir NFT satın almak için kullanmanız gerekiyor. Her ne kadar bu süreç kripto para meraklıları için zor olmasa da çoğu insan için oldukça karmaşık bir süreç. Ancak, Mastercard’ın açıklamasına göre, “Dijital ürünler satın almak, bir e-ticaret sitesinde bir tişört veya kahve kapsülü satın almak kadar basit olmalıdır.”

Teknolojinin “kapsayıcı” olması gerektiğine inandığını belirten Mastercard, bu ortaklığın arkasındaki sebebin NFT’leri daha erişilebilir hale getirmek olduğunun altını çiziyor. Bununla birlikte Mastercard, özellikle sanat dünyasından isimlerin NFT’lere olan ilgisine de değindi. Şirket, hedef kitleyi genişletmenin, bu gelişen pazarın daha fazla yaratıcıyı desteklemesine olanak tanıyacağını söylüyor.

Daha fazla bilgi edinmek için Mastercard blog yazısını ve NFT stratejisi ile ilgili Soru-Cevap gönderisini ziyaret edebilirsiniz.

Güncel İçerikler