Microsoft, Call of Duty ve Candy Crush oyunlarını geliştiren Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın aldı

Teknoloji devi Microsoft, oyun şirketi Activision Blizzard'ı satın alarak Xbox'ı daha ileriye taşımayı hedefliyor.

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Microsoft, kullanıcıları için yeni deneyimler sunmaya devam ediyor. Birçok şirketi bünyesinde barındıran şirket, oyun alanında birçok başarı gösterirken bu başarıları katlayarak ilerlemeye özen gösteriyor. Oyun alanındaki en belirgin atılımlarını Xbox tarafında atan şirket, yeni bir atılım daha gerçekleştirerek yeni bir şirketi daha bünyesine kattığını duyurdu.

Yapılan resmi açıklamaya göre Microsoft, Call of Duty ve Candy Crush gibi ünlü oyunları geliştiren Activision Blizzard oyun şirketini satın aldı. Oyun şirketleri arasındaki konumuna bakıldığında oldukça büyük bir hacme sahip olan Activision Blizzard, Microsoft için oldukça pahalıya gitmişe benziyor. Şayet Microsoft, şirketi satın almak için toplam 68.7 milyar dolar harcama yapmış.

Şirketin elinden çıkan popüler yapımlara bakıldığında Call of Duty, Candy Crush ve Warcraft gibi oyunlar göze çarpıyor. Geçtiğimiz yıllarda Linkedln platformunu satın almak için 26 milyar dolar ödeyen Microsoft, aradan geçen 1 yılın ardından dünyanın en büyük oyun şirketlerinden birini 2 katına satın almış oldu.

Microsoft’un yapılan anlaşmaları incelendiğinde Activision Blizzard’un Tencent ve Sony’nin arkasından dünyanın en büyük 3. oyun şirketi olacağı söyleniyor. Gerçekleşen anlaşma ile birlikte oyunlar, Xbox Game Pass’e de eklenecek ve böylece Xbox kullanıcılarının hızlıca bu oyunları oynanabilmesi sağlanacak.

Yapılan açıklamada pek çok oyunun Xbox Game Pass’e ekleneceği söyleniyor. Eklenecek oyunların tam listesi ise şu şekilde:

  1. Call of Duty
  2. Warcraft
  3. Candy Crush
  4. Tony Hawk
  5. Diablo
  6. Overwatch
  7. Spyro
  8. Hearthstone
  9. Guitar Hero
  10. Crash Bandicoot
  11. StarCraft

Eklenecek bu oyunların ne zaman sisteme ekleneceği ise merak konusu ancak yapılan açıklamada Microsoft, Xbox’ın yeni satın almalar ile daha iyi yerlere geleceğinden şüphe duymadıklarını belirtiyor.

Güncel İçerikler