Hyundai, önümüzdeki aylarda Apple’ın CarKey özelliğini kullanabilir

Otomobil dünyasında öne çıkan Hyundai'nin önümüzdeki aylarda Genesis modellerinde Apple'ın CarKey özelliğini kullanması bekleniyor.

Ünlü araç şirketleri, kendi teknolojilerini geliştirirken diğer teknoloji şirketlerinin hizmetlerini kullanmaya devam ediyor. 2020 yılında Apple’ın gerçekleştirdiği Dünya Geliştirici Konferansı WWDC’de iOS 14’ü tanıtımı ve duyurusu sırasında CarKey özelliğininden bahsetmişti. Odağında dijital anahtarların olduğu bu özellik sayesinde arabanız, iPhone’unuz veya Apple Watch’unuz ile açabiliyor.

Apple bu özelliği için öncelikli olarak BMW ile iş birliği kuruyor. Şu an için özellik, sadece kısıtlı sayıda modelde yer alıyor ve kullanılabiliyor. Bloomberg’ten doğru Apple tahminleri gerçekleştiren Mark Gurman’a göre Apple, CarKey için farklı bir firmayla da iş birliği kurmaya hazırlanıyor.

Konu hakkında bilgileri detaylandırmak gerekirse Gurman, Apple CarKey özelliğinin önümüzdeki yaz aylarında farklı bir araba markasında da kullanıma sunulacak. Gurman’ın tahminlerine göre bu marka ise Hyundai olacak. Basitçe kullanım mantığını anlatmak gerekirse telefonunuzda yer alan Cüzdan uygulamasına dijital bir kart eklenecek. Bu kartın yer aldığı cihazı, arabanıza yaklaştırdığınızda hızlıca aracınız açılmış olacak.

Paylaşılan haberlere bakıldığında ise Hyundai’in Genesis serisi otomobillerinde bu özellik yer alacak. Hyundai’nin en üst segmentinde yer alan otomobil serisi olan Genesis, şık tasarımı ve güçlü duruşu ile dikkat çekiyor. Paylaşılan bu bilgilere göre Genesis serisi, Apple CarKey destekleyerek daha fazla kullanıcıya ulaşacak.

Apple’ın Hyundai ile elektrikli arabalar için 2021 yılının başlarında görüştüklerini de hatırlatmak gerek. Bu görüşmeler sonrasında Hyundai, kamuoyuna bu görüşmeleri duyurmuş ve Apple’ın tepkisini edinmişti. Yeni iş birliği ile şirketlerin aradaki sıcaklığı yeniden kazanabileceklerini söylemek gerek.

Güncel İçerikler