Amazon, Birleşik Krallık’ta Visa kredi kartlarını yasaklama kararından vazgeçti

Kasım 2021’de açıklama yapan Amazon, 19 Ocak 2022’den itibaren Birleşik Krallık’ta Visa kredi kartları ile yapılan ödemeleri kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Ancak, bugün yapılan açıklamaya göre Amazon bu kararında geri adım atmış gözüküyor.

Visa ve Amazon arasındaki anlaşmazlığın kaynağı işlem ücretlerine dayanıyor. Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği arasındaki işlem ücretleri, AB yasalarına göre daha önce yüzde 0,3 ile sınırlandırılmıştı. Ancak, Brexit kararı sonrası Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması, bu kararda birtakım değişikliklere sebep oldu. Visa’nın işlem ücretini yüzde 1,5’e çıkarması, Amazon ile anlaşmazlık yaşamasına neden oldu. Bu nedenle Amazon, geçtiğimiz kasım ayında Visa kredi kartlarından yapılan ödemelerin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı. Kasım ayındaki karara göre müşteriler, Visa banka kartlarının yanı sıra, MasterCard, American Express ve diğer firmalar tarafından verilen kredi kartlarını kullanabilecekti.

E-ticaret devi, bugün Amazon.co.uk kullanıcılarına 19 Ocak’ta olması beklenen değişikliğin gerçekleşmeyeceğini belirten bir e-posta gönderdi. İki şirketin söz konusu işlem ücretleri konusunda bir uzlaşmaya varıp varmadığı konusunda belirsizlik sürüyor olsa da, Amazon’un bu kamu tehdidinden geri adım atması önemli bir gelişme olarak basına yansıdı.

Amazon, söz konusu e-postada, “Müşterilerin Amazon.co.uk’da Visa kredi kartlarını kullanmaya devam etmelerini sağlayacak potansiyel bir çözüm üzerinde Visa ile yakın bir şekilde çalışıyoruz” sözlerine yer verdi. Gelişmeyi doğrulayan iki şirket, herhangi bir detay vermekten kaçındı. Amazon, bir değişiklik yapılması durumunda kullanıcılarını bilgilendireceğini ve o zamana kadar Visa kredi kartları, banka kartları, Mastercard, American Express ve Eurocard’ın ödemeler için kullanılabileceğini belirtti.

Güncel İçerikler