Türk oyun şirketi Spyke Games, 55 milyon dolar tohum yatırım aldı

Remi Onur, Mithat Madra, Rina Onur Şirinoglu, Fuat Coşkun ve Barkın Başaran tarafından İstanbul'da kurulan Spyke Games, Griffin Gaming Partners liderliğinde 55 milyon dolar yatırım aldı.

Sosyal ve gündelik mobil oyunlar üreten yerli girişim Spyke Games, önemli girişim sermayesi şirketi Griffin Gaming Partners (GGP) liderliğindeki tohum turda; 55 milyon dolar yatırım aldı.

Rina Onur’un da aralarında olduğu Spyke Games’in kurucu ekibi, önceki şirket çıkışlarının yaklaşık 2 milyar dolar değerinde olduğu, başarılı bir topluluktan oluşuyor.

Remi Onur (COO), Mithat Madra (CMO), Rina Onur Şirinoglu (CEO), Fuat Coşkun (CTO) ve Barkın Başaran (CPO) tarafından İstanbul’da kurulan Spyke Games’in aldığı bu yatırım, Türkiye yatırım ekosistemindeki en büyük tohum yatırım olma özelliğine sahip oldu.

Bu ekip, dünyanın en iyi mobil gündelik oyunlarından bazılarını hayata geçiren ve benzeri görülmemiş bir geçmişe sahiptir. Spyke’a yapılan bu finansman turu, mobil oyun endüstrisinde olduğu gibi Türkiye’de de bir kadın CEO’nun yetiştirdiği en büyük başlangıç (tohum) ​​turu olarak da rekor kırdı.

Spyke Games, ilk oyunları Royal Riches‘ı yaklaşık bir ay önce uygulama marketlerinde kullanıma sundu. 136 milyar dolarlık büyüklüğe sahip en hızlı büyüyen endüstri segmenti olan mobil oyun pazarından iyi bir pay almak istiyor. Newzoo’ya göre de mobil oyun pazarının önümüzdeki 10 yıl içinde yüzde 248 büyüyeceği tahmin ediliyor.

Küresel Oyun Liderliği

Kurucu ekipten kısaca bahsetmek gerekirse, bugüne kadar; oyun sektöründe başarılı ekipler oluşturan ve bugüne kadar da toplu olarak 9,5 milyon DAU (günlük aktif kullanıcı) ve 1 milyar dolarlık gelir elde eden dünyanın en çok hasılat yapan küresel mobil oyunlarının çoğunu geliştiren kişilerden oluşuyor. Türkiye yatırım ekosistemine kazandırdıkları bu 55 milyon dolarlık yatırımın arkasında nasıl bir güven olduğunu da gözler önüne sunuyor.

Spyke Games’in kurucu ortCEO’su Rina Onur Şirinoğlu “Spyke Games’in olağanüstü ekibi, sosyal, mobil gündelik oyunlar türünde son 12 yılda ortaya çıkan önemli fırsatları belirlediğimiz Peak Games, Zynga ve Riot Games gibi şirketlerde çalıştıktan sonra bir araya geldi. Biz ekip olarak insanları birbirine bağlayan ve son derece memnun oldukları birinci sınıf oyunlar yaratıyoruz. Bunu da şirket kültürümüz, kaliteli olmaya durmaksızın odaklanma ve ilham verici, neşeli, duygusal deneyimler yoluyla başarabileceğimizi biliyoruz.

Oyun ve eğlenceye yirmi yıldır yatırım yapan Griffin Gaming Partners, Spyke’a sektördeki en iyi deneyimi ve bağlantıları sağlayarak önemli büyüme fırsatları sağlayacak. Griffin’in takımımıza ve ilk maçımıza (oyunumuza) duyduğu güvenin yanı sıra onların devreye girip girişimimizi bir sonraki seviyeye taşımamıza yardım etme istekliliğinden de büyük ilham alıyoruz.” dedi.

Griffin Gaming Partners, küresel oyun pazarına yatırım yapmaya odaklanmış dünyanın en büyük risk sermayesi şirketlerinden biridir. GGP, Discord, Forte, AppLovin, Overwolf ve WinZO’ya kayda değer yatırımlarla, oyun içeriği ve alt yapı şirketlerinin yanı sıra Web3’e odaklanan oyun şirketlerine yatırımlar yapmaktadır.

Spyke’ın yönetim kurulu üyesi olan Griffin Gaming Partner’in Genel Müdürü Phil Sanderson da yaptıkları bu yatırımın arkasında, ekibe güvendiğini özellikle dile getirdi.

Güncel İçerikler