Mantar bazlı deri alternatifi üreten MycoWorks, 125 milyon dolar yatırım aldı

Mantar ve bitki bazlı malzemelerden deri alternatifi kumaşlar üreten MycoWorks, 125 milyon dolar yatırım aldı.

Deri alternatifi olarak mantar bazlı bir biyomateryal üreten MycoWorks, C Serisi finansman turunda 125 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Prime Movers Lab tarafından yönetilen finansman turu, mevcut yatırımcıların yanı sıra, yeni yatırımcılar SK Capital Partners ve Mirabaud Lifestyle Impact and Innovation Fund tarafından da katılım gördü.

2013 yılında Philip Ross ve Sophia Wang tarafından kurulan Kaliforniya merkezli şirket, moda sektörü için sürdürülebilir deri kumaşlar üretiyor. Mantar ve bitki bazlı malzemelerle üretim yapan girişim, 2021’in ilk günlerinde Hermès ile bir ortaklık kurmuştu. Şirketin şu anda birçok küresel lüks markayla sözleşmeleri var. Lüks moda markalarıyla ortaklıkları olmasına rağmen MycoWorks, çeşitli fiyat aralıklarından ürünleri seri üretime geçirmek için yeni finansmanı kullanmayı planlıyor.

MycoWorks, ABD’de yeni bir üretim tesisi kuruyor

Şirket, yaptığı açıklamada, son birkaç yıldır üzerinde çalıştığı üretim tesisini tanıttı. “Ürünler ne kadar güzel ve sürdürülebilir olursa olsunlar, ölçeklenebilir olmadığı sürece bir etki yaratamazsınız” diyen şirket, yeni tesisini Union, Güney Karolina’da kuracak. Kaliforniya’daki başarılı bir pilot tesisin ardından gelen Union tesisi, şirketin planlarına göre önümüzdeki 12 ay içinde faaliyete geçecek.

Fine Mycelium teknolojisi 

MycoWorks, kalite ve performans açısından hayvan derileriyle en çok benzerlik gösteren ürünlerin Fine Mycelium platformu ile elde edildiğini belirtiyor. Fine Mycelium, hayvansal olmayan, ayarlanabilir malzeme sınıfını mümkün kılmak için büyüme sırasında miselyum mühendisliği yapan tescilli bir MycoWorks teknolojisidir.

Fine Mycelium ile üretilmiş Hermès Victoria çanta

Şirketin öncü ürünü Reishi, ince ayarlı ve deri için en yüksek standartlarda tamamlanan Fine Mycelium’dur. Şirket, Reishi’nin dünyada ilk sipariş üzerine yapılmış, doğal malzemesi olduğunu iddia ediyor.

Güncel İçerikler