Arya’dan içerisinde en az 1 kadın kurucu olan girişimler için yeni program: Arya Girişimci Akademisi

Kadın ortaklı girişimlere yatırım yapmanın yanı sıra girişimcilere çeşitli eğitim ve mentorluk imkânları sağlayan sosyal girişim Arya; sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir girişim yaratabilme temelinin, girişimcinin sürekli öğrenmesi ve gelişmesine dayandığına inanıyor.

Arya Kadın Yatırım Platformu, 2018’den bu yana ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle, bugüne kadar kadın girişimciler için düzenlediği birbirinden değerli programların ardından, ülkemizde bir ilk olan ve girişimci özelinde geliştirilen Arya Girişimci Akademisi‘ni başlatıyor.

Arya Girişimci Akademisi; girişimcilere temel farkındalıkların kazandırılması, iş fikirlerini hayata geçirirken, girişimlerini yönetirken ve büyütürken ihtiyaç duyacakları yol haritası için gerekli olan vizyonun sağlanması amacıyla düzenleniyor.

Arya Girişimci Akademisi ile daha güçlü ekipler, daha güçlü yatırım fırsatları!

Arya Girişimci Akademisi, teknoloji ile iç içe olan alanında uzman kişiler, ileri aşama girişim kurucuları, VC temsilcileri, melek yatırımcılar, danışmanlardan oluşan eğitmen kadrosuyla 24 Ocak günü başlıyor. Akademiye en az 1 kadın ortağı olan, ölçeklenebilir iş fikri/modeli üzerinde çalışan ve çekirdek etrafı (TRL4+) olgunluğunda olan 20 girişimin kurucuları seçilecek.

Program, toplamda 5 hafta sürecek ve 25 modülden oluşacak.

“Başarılı girişim, kendini sürekli geliştiren girişimciyle mümkün” yaklaşımıyla tasarlanan Arya Girişimci Akademisi kapsamında, girişimciler eğitimlerden alacakları tecrübe ve bilgileri kullanarak girişimlerini büyütmek ve geliştirmek için çok boyutlu bir model oluşturma fırsatı yakalayacaklar.

Program Yöneticisi ve Arya Yatırım Direktörü Özlem Tümer Eke, “Girişim yolculuğunda zorluklarla karşılaşmak işin doğasında var. Başarı, birçok değişken faktörün aynı anda hizalanmasına bağlı. Kurucu için en büyük zorluk da bilmediğini bilmediği noktalarda ortaya çıkıyor. Temel konularda girişimcinin farkındalığı olduğu zaman, tüm kaynakları optimize ederek bu zorlukları çözebiliyor ve gelişiyor. Başarılı olma şansı artıyor. Arya Girişimci Akademisi programı ile bu farkındalıkları oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi. .

Arya Girişimci Akademisi’nin ana sponsoru İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle de girişimcinin ve girişimciliğin bankası olma vizyonları doğrultusunda ekosisteme yönelik değer önerilerini sürekli geliştirdiklerini ve daha fazla fayda yaratmak için çalıştıklarını vurguladı. Lüle, “Girişimcilik ekosistemi içerisinde çeşitlilik ve cinsiyet eşitliği sağlanmasının, ekosistemin büyümesinde önemli bir etkiye sahip olduğuna inanıyoruz. Arya Kadın Yatırım Platformu ile olan iş birliğimiz kapsamında hayata geçirdiğimiz Arya Girişimcilik Akademisi, girişimcilik dünyasına adım atan kadınlarımız için iyi bir yol gösterici olacaktır” diye konuştu.

Güncel İçerikler