Türkiye’nin yeni decacorn girişimi: Getir, 12 milyar dolar değerleme üzerinden yatırım alıyor [Duyum]

Yerli teknoloji şirketi getir, Haziran 2021'de aldığı 7.55 milyar dolar değerlemeli yatırımdan sonra, 12 milyar dolar değerlemeli yeni yatırımını açıklamaya hazırlanıyor.

Kurulduğu günden bu yana, hem büyümesiyle hem aldığı yatırımlarla hem de globaldeki hızlı adımlarıyla dikkatleri fazlasıyla üzerine toplayan yerli teknoloji şirketi getir, yeni yatırımını açıklamaya hazırlanıyor.

Büyük ihtimalle diyoruz ancak, güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, görüşmeleri sürüyordu ve yatırım aldı deniyordu. Haziran 2021’de aldığı 7.55 milyar dolar değerlemeli yatırımdan sonra büyümesini hızla sürdürdü ve ABD dahil olmak üzere bir çok pazara açıldı. Cirosunu, müşteri sayısını ve bilinirliğini globalde; sponsorluklarıyla ve yeni lokasyonlarıyla oldukça büyüttü.

Zaten bu yatırımı alması bize göre sürpriz değildi, hatta neden bu kadar süre geçmişken yeni bir yatırımı duyurmakta gecikti diye de düşünüyorduk. Eminim pazarlıklar bu sefer çok sıkı sürdü. Bloomberg tarafından da bu 12 milyar dolarlık duyum yatırım paylaşıldı.

Geçen yıl yatırımcılardan birkaç turda toplam 1,1 milyar dolar toplayan İstanbul merkezli şirket, en değerli hızlı teslimat girişimlerinden biri haline geldi. ABD’li rakibi GoPuff’un değeri 15 milyar dolar.

Bu yatırım resmi olarak duyurulduğunda, sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler