Twitter, TikTok benzeri videolu tweet alıntılama özelliğini test etmeye başladı

Twitter, TikTok benzeri videolu yanıt verebilmenizi sağlayan özelliğini test etmeye başladı. Özelliğin ne zaman platforma ekleneceği ise henüz bilinmiyor.

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter, kullanıcıları için yeni özelliklerini platforma dahil etmeye devam ediyor. TikTok uygulamasından pek çok özelliği kendine dahil eden sosyal medya platformları, TikTok’un başarısını kendi platformlarında da yaşayabilmeyi umuyor. TikTok’da yorumlara gelen videolu yanıtlama özelliği, şimdi de Twitter’a geliyor.

Tamamen metin üzerine kurulu olan Twitter, yeni özelliği ile birlikte kullanıcıların sadece metinsel olmaktan çıkararak bir fotoğraf veya video ile yanıt verebilmenizi sağlıyor. Kendi platfromu üzerinden duyuran Twitter, şu an için özelliği sadece iOS üzerinde test ettiğini belirtiyor.

Özelliğe erişmek için ise bir tweetin üzerine gelip “Retweetle” butonuna takılamanız gerekiyor. Eğer ki test aşamasında olan bir kullanıcıysanız bu alanda yeni bir seçeceğin yer aldığını göreceksiniz. “Quite Tweet with reaction” olarak geçen bu butona tıklandığında Twitter hikayelerinden hatırlayacağınız bir ekran çıkıyor. Bu alanda dilerseniz video dilerseniz fotoğraf çekebilirsiniz.

Twitter’daki ünlü paylaşımları ile tanınan Sam Haveson, bu özelliği kullanan ilk kişi oldu. Böylece özelliğin nasıl çalıştığını da tüm kullanıcılara anlatılabilmiş ve daha kolay yayılabilmesini sağlamış. Twitter’ın bu özelliği aslında çok uzun zamandır Snapchat’te yer alıyor. 2020 yılının Ocak ayında yer alan özellik ile tweet videolu olarak tepki verilebilir şekilde platformda yer alıyor.

Yakın zamanda bu özellik bir sosyal medya platformu tarafından da kullanılmaya başlandı. Bu adımı atan sosyal medya platformu olan Instagram, birebir olarak TikTok’un yanıt verme özelliğini Reels’lara getirmişe benziyor.

Ayrıca Twitter, sol alt tarafta yer alan buton yerine doğrudan tweet yazmaya başlayabileceğiniz yeni tasarımını da test etmeye başladı. Bu alan ile doğrudan tweet yazabiliyor, medya paylaşabiliyor veya Spaces odası oluşturabiliyorsunuz. Özelliğin ne zaman kullanıcılara geleceği ise bilinmiyor.

Güncel İçerikler