Spotify, görsel içerikli tıklanabilir podcast reklamlarını kullanıma sundu

Görsel içerikli tıklanabilir podcast reklamlarını kullanıma sunan Spotify, reklam odaklı bir uygulama olma yolunda ilerliyor.

Spotify, podcast yayıncılarına yönelik yeni bir reklam formatı sunduğunu duyurdu. Spotify’ın reklam ekleme teknolojisiyle desteklenecek olan görsel içerikli tıklanabilir reklamlar, sesli reklam başladığında dinleyicilerin ekranında belirecek.

Akış sırasında kullanıcıların dikkatini çekmesi hedeflenen reklamlar, dinleyicilerin ilgili ürün veya markaya yönelmelerini sağlayacak. Spotify’ın aktardığı bilgiye göre yeni özellik, akılda tutması zor promosyon kodları ve özel URL gösterimini geride bırakacak.

Şirketin “Call-to-Action” kartları olarak tanımladığı görseller, bir podcast reklamı başlar başlamaz uygulamada görünecek. Reklamlar, kullanıcılar daha sonra podcast bölüm sayfalarında gezinirken de görünür olacak. Böylece kullanıcılar, podcast dinlerken duydukları sponsor markalara, hizmetlere ve ürünlere erişim sağlayarak daha fazla bilgi alabilecek. Reklamlar, Premium aboneler için de aktif olacağından uygulama artık daha çok reklam odaklı olacak diyebiliriz.

Spotify Reklam İşletmesi ve Platformu Başkanı Jay Richman, perşembe günü CES 2022’ye çevrimiçi katılım gösterdi. Richman, CAT kartlarına zaman içinde alışveriş, video ve diğer etkileşimli özellikler eklendikçe uygulamanın daha kullanışlı ve yetenekli hale geleceğini vurguladı. Spotify’ın dikkat çektiği bir diğer önemli nokta ise, reklamverenlerin reklam görüntüleme raporlarına ulaşabileceği oldu.

Spotify, görsel içerikli podcast reklamları aracılığıyla podcast reklamlarını “ilk kez” etkileşimli bir hale getirdiğini söyledi. eMarketer’a göre, ABD’de kullanıcıların mobil cihazlardan sesli içerik dinlemek için harcadıkları zaman, sosyal medya, video veya oyun için harcadıkları zamanı geride bırakıyor. Spotify’ın görsel içerikli podcast reklamları, bugünden itibaren ABD’deki Spotify Orijinal ve Özel podcast’lerinde kullanılabilir olacak. Spotify, yeni özelliği Ulta Beauty dahil olmak üzere birkaç reklamverenle ABD’de test etti.

Güncel İçerikler