Yerli girişim Roltek, ilk turda ŞirketOrtağım’dan 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Evler, ofisler, hastaneler, alışveriş merkezleri, fabrikalar, enerji santralleri ve tarım arazilerinin çalışma verimliliğini artıran çözümler sunan Roltek, ŞirketOrtağım’dan Adem Duman‘ın liderlik ettiği turda ve yine ŞirketOrtağım’dan bu ilk tura katılan 8 melek yatırımcıdan 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Roltek Teknoloji’nin 2014 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Tekno Girişim Sermaye Desteği kapsamında yerli olarak RF ve GSM tabanlı Modem, Gateway ve Remote I/O donanımlarının üretilmesi amacıyla kurulduğunu söyleyen girişimin kurucu ortaklarından Buğra Demiriz, “Çalışmalarını sürdürdüğümüz Lorawan, NB-IoT, 4G, 5G destekli donanım ürünleri ve IoT Platform’u ile kamu ve özel sektörde birçok IoT uygulamasını başarıyla tamamladık. Günümüzde ise ürünlerimizi yurtdışına ihraç eder hale geldik. Böylelikle 2021 yılında ciro bazında yüzde 600 oranında büyüme gerçekleştirdik.

Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimiz, yenilikçi teknoloji ve hızlı entegre edilebilir çözümlerimizle iş ortaklarımızın dijital dönüşüm yolculuklarında tüm saha şartlarına uygun uçtan uca IoT deneyimi sunmamızdır.

Şirketler iş yapma şekillerini ve stratejilerini değiştirmek zorunda. Dijital dönüşüm şirketler için daha sonra karar alabilecekleri bir konfor alanı değil, hemen yarın adım atmaları gereken bir zorunluluktur. Roltek Teknoloji, üretim sahalarında verimliliği artırır, kaliteyi yükseltir, zamandan ve kaynaklardan tasarruf yapmayı sağlar” dedi.

Girişimin diğer kurucu ortağı Serhat Evcim ise, Roltek Teknoloji’nin dijital dönüşüm ve nesnelerin interneti (IoT) yoluyla; üretim verisi, süreç ve enerji takibi, makinelerin çalışma verilerinin kontrolünü sağladığını ifade ederek şöyle konuştu: “Örneğin tarım alanında kullanılan IoT tabanlı akıllı tarım sistemleri, bağlı sensörleri kullanarak ekin tarlalarının ışık, sıcaklık, nem ve toprak nemi vb. gibi verileri izlemeye yardımcı oluyor. IoT, doğru sulama için, sulama sistemlerinin otomasyona bağlanmasında kullanılıyor. Akıllı şehirlerde kullanılan akıllı sokak lambaları ve akıllı sayaçlar gibi IoT sensörleri, enerji tasarrufuna, çevresel göstergeleri izlemeye ve kamu güvenliğini tahsis etmeye yardımcı oluyor. Akıllı bina uygulamaları için ortam hava kalitesi ve sıcaklık verilerine göre havalandırma kontrolü yapılıyor.” dedi.

Roltek Teknoloji’nin otomasyon sistemlerine yönelik kablosuz çözümler ürettiğini ve ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı olarak bu hikayeden etkilendiklerini ifade eden Lider Yatırımcı Adem Duman “Ağ olarak sektör farkı ayırt etmeksizin potansiyeli yüksek ve gelişime açık çözümler sunan girişimlere sıcak bakıyoruz. Tüm sektörlere sürdürülebilir ve güvenilir çözümler sunan Roltek’in IoT uygulamaları ile kısa zamanda adından daha fazla söz ettireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Güncel İçerikler