Volvo, otonom sürüş teknolojisini benimsemek için Luminar ve Zenseact ile ortaklık kuruyor

Volvo Cars, otonom sürüş teknolojisinde adım atan en son otomobil üreticisi oldu. CES 2022'de açıklama yapan şirket, Luminar ve yan kuruluşu Zenseact ile birlikte "Ride Pilot" adındaki otonom sürüş teknolojisini geliştirecek.

Otomobil üreticisi Volvo Cars, yeni nesil tam elektrikli otomobillerini otonom sürüş teknolojisi ile donatmak için yeni bir adım atıyor. Çarşamba günü CES 2022‘de sahneye çıkan Volvo Cars, lidar şirketi Luminar ve otonom sürüş yazılımı üreten yan kuruluşu Zenseact ile birlikte çalışacağını duyurdu.

Volvo’nun çoğunluk hissesine sahip olduğu Luminar ve yan kuruluşu Zenseact, iki şirketin teknolojisini birleştirmek amacıyla Mart 2021’den beri birlikte çalışıyor. Volvo’nun bu iki şirketle birlikte geliştireceği “Ride Pilot” adındaki otonom sürüş teknolojisi, bu yıl içinde tanıtılacak bir elektrikli Volvo SUV için ek abonelik olarak sunulacak.

Volvo’nun açıklamasına göre Ride Pilot, “kontrol edilmeyen” bir sürüş teknolojisi olacak. Diğer bir deyişle, otomobil kendi kendini sürerken yolcular diğer etkinliklerin keyfini çıkarabilecekleri bolca zamana sahip olacaklar.

Volvo, ticari binek araçlarını otonom sürüş teknolojisiyle yollara sunmak için stratejik ortaklıklar kuran en son otomobil üreticisi oldu. Şirket, Ride Pilot piyasaya sürülmeden önce otoyollarda güvenli kullanım için teknolojinin birçok doğrulama ve test protokolünden geçeceğini söylüyor. Başlangıçta, sınırlı bir alanda mevcut olacak olan Ride Pilot, yalnızca Volvo’nun onayladığı otoyollarda ve daha düşük hızlarda çalışacak.

Autonomous Drive | Volvo Car Group

Ride Pilot, ilk olarak Kaliforniya’da deneyimlenecek

Volvo Cars, Ride Pilot teknolojisini ilk olarak Kaliforniya’daki müşterilerin deneyimleyeceğini açıkladı. Kaliforniya eyaleti, otonom testler için düzenleyici bir ortama sahip olması sebebiyle birçok otonom sürüş test ve denemelerine ev sahipliği yapıyor.

Volvo, Ride Pilot aboneliğinin ne kadara mal olacağını veya SUV’nin fiyatının ne kadar olacağını paylaşmadı.

Güncel İçerikler