Google, İsrail merkezli siber güvenlik şirketi Siemplify’ı 500 milyon dolara satın aldı

Google, siber saldırıların sık ve yoğun olduğu bir dönemde önemli bir adım atarak İsrail merkezli siber güvenlik girişimi Siemplify'ı satın aldığını doğruladı.

Bulut tabanlı ve kurumsal güvenlikteki operasyonlarını hızlandırarak yeni yıla başlayan Google, işletmeler için uçtan uca güvenlik hizmetlerinde uzmanlaşmış, İsrail merkezli bir siber güvenlik girişimi olan Siemplify‘ı satın aldığını doğruladı.

Satın alma İsrail basınında daha önce de yer aldı ve bugün Siemplify’ın CEO’su ve kurucu ortağı Amos Stern ve Google, işlemi doğruladı. Siemplify, Google Cloud Platform’a ve özellikle Chronicle operasyonuna entegre edilecek. Google ve Siemplify, satın almanın mali detaylarına dair bir açıklama yapmadı. Ancak TechChrunch‘ın haberine göre anlaşmaya yakın kaynaklar işlemin 500 milyon dolar olduğunu doğruladı.

2015 yılında Alon Cohen, Garry Fatakhov ve Amos Stern tarafından kurulan İsrailli girişim, güvenlik ekiplerinin siber tehditlere yanıt verme şeklini iyileştirmeyi iddia ediyor. Bugün Siemplify platformu, Fortune 500 şirketleri ve MSSP’ler gibi önde gelen güvenlik ekiplerinin çoğu tarafından güvenilmektedir. Güvenlik ekiplerinin risk ve tehditleri iyi yönetmelerini sağlayarak maliyetlerini azaltmalarına yardımcı oluyor.

Google Cloud, yaptığı açıklamada, “Siber saldırıların hem sıklık hem de karmaşıklık açısından hızla büyüdüğü bir zamanda, bu iki şirketi bir araya getirmek için bundan daha iyi bir zaman olamaz” sözlerine yer verdi.

Chronicle, siber güvenlik telemetrisi için tasarlanmış bir platform olarak yer alıyor. Platform, ihlalleri tespit etmek ve durdurmanın bir yolunu bulmak için tüm cihazlar ve ağlar arasında verileri izliyor. SOAR platformları ise aktiviteyi yönetmek ve izlemek, iyileştirme sürecini otomatik veya manuel olarak başlatmak için güvenlik operasyonları uzmanları tarafından kullanılır.

Güncel İçerikler