Withings, Body Scan adını verdiği ve EKG çekebilmesiyle dikkat çeken akıllı tartı modelini CES 2022’de duyurdu

Withings, EKG çekebilen ve kritik kalp bilgilendirmelerini yapabilen akıllı tartısını duyurdu. CES sahnesinde yerini alan ürün, Biyoelektrik Direnç Analizi yöntemini kullanarak tüm ölçümleri gerçekleştiriyor.

Uzun bir süredir beklenen ve pek çok teknoloji şirketinin yaptığı yenilikleri sergilediği CES etkinliği yeniden başladı. CES 2022’de de yine önceki senelerde olduğu gibi birçok yenilik göze çarpıyor. Bu göze çarpan ürünlerden birisi de Withings markasının Body Scan akıllı tartısı oldu.

Akıllı tartılar üzerine çalışmalar gerçekleştiren şirket, yeni ürünü ile oldukça önem çıkıyor. CES’de tanıtıldığı üzere Withings, Body Scan ile EKG çekebiliyor. Ayrıca vücudunuzu parça parça da ölçmenize yardımcı oluyor. Tüm bunlara ek olarak ayak sinirlerinin hareketliliği ile de genel durumunuzu değerlendirecek.

Toparlamak gerekirse Withings, Body Scan ile vücudun yağ dağılımını ve bunun getirdiği kalp rahatsızlıkları ölçümlerini yapıp takip edebilmenizi sağlayacak. Standart tartı görümüne sahip olan Body Scan, 3.2 inç LCD ekranı ile birlikte geliyor. 1 yıllık kullanım ömrü sunan pili ile sunulan akıllı tartı, Apple HealthKit veGoogle Fit gibi sağlık uygulamaları ile de entegre olabiliyor.

Akıllı saatler ile de entegre çalışabilen ürün, tüm bilgilendirmeleri Biyoelektrik Direnç Analizi yöntemi ile ölçüyor. Bu sistemin vücuda düşük seviyeli elektrik verilmesi ile çalıştığını hatırlatalım. Bu düşük enerjili elektrik, tüm vücutta dolaşarak akımın dolaşım hızına göre tepki vererek akıllı tartıyı bilgilendiriliyor ve böylece bilgilendirme yapılmış oluyor.

Withings, yaptığı açıklamaya göre ürününü 2022 yılının 2. yarısında satışa çıkaracak ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki fiyatı 279 dolar olacak. Ürünün ve markanın dünyaya açılma hedefinin olup olmadığı ise bilinmiyor.

Güncel İçerikler