Acun Ilıcalı, Polygon altyapısına sahip NFT pazar yeri eneftio’yu duyurdu

Acun Ilıcalı, NFT alım satım işlemlerinizi yapabileceğiniz ve ürettiğiniz NFT'yi ücretsiz olarak satabileceğiniz NFT pazar yerini duyurdu.

Uzun bir süredir NFT pazarı büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Yakın zaman içerisinde NFT ile ilgili projelerinin olduğunu belirten Acun Ilıcalı, kendi NFT pazar yerini oluşturduklarını açıkladı. “eneftio.com” olarak adlandırılan site henüz başlangıç aşamasında ve Polygon altyapısını kullanıyor.

Proje detaylarını incelediğimizde proje, Metaverse dünyasında dahil olabilmek gibi bir hedefi bulunuyor. Proje ortakları arasında Acun Medya gibi büyük isimler bulunurken proje, aslında Acun World Prodüksiyon Anonim Şirketi’ne ait. Bu şirket farkından da anlaşılacağı üzere eneftio.com, sadece Acun Medya’nın yer aldığı ülkelerde faaliyet gösterecek. Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 farklı dil tercih edilen platformun odaklandığı alanlar ise dijital sanat, moda ve oyun.

Bu pazar yerinde yer alacak ilk NFT koleksiyonunu da açıklayan Acun Ilıcalı, bu koleksiyonun Survivor özelinde olacağını belirtiyor. Yılbaşı gecesi duyuruyu gerçekleştiren Ilıcalı, projenin henüz başlangıç aşamasında olduğunu söylüyor.

Eneftio incelendiğinde kullanıcılara NFT’leri keşfetme, satın alma ve üretme gibi imkanlar tanıyor. Global bir pazar yeri olmayı hedefleyen Eneftio, şu an için yer alan NFT’lerin beğenilebilmesine olanak sağlıyor. Gelecek dönemlerde kartlara teklif, satış ve daha fazla bilgi gibi özelliklerin yer alması bekleniyor.

Projede dikkat çeken en büyük nokta ise NFT’lerin Türk Lirası ile alınabiliyor olması. Banka ve kredi kartları ile satın alınabilen NFT’lerin, global pazarda Türk Lirası’nın daha fazla görünebilir olmasını sağlayacak gibi duruyor. Henüz NFT kartlarının satın alma özellikleri aktif olmadığı için Türk Lirası ile satın almayı deneyimlemek mümkün değil.

Ücretsiz NFT Üretin

Proje, ücretsiz NFT üretebilmenizi de sağlıyor. Henüz sadece Survivor özelinde NFT koleksiyonu yer alsa da kullanıcılar ilerleyen süreçlerde kendi NFT’lerini de yükleyebilecek. Bu özelliğin belli bir süre ücretsiz olması ve sonrasında bir ücretlendirme getirilmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler