New York City, 11.5 milyon dolarlık bir sözleşme ile 184 adet Ford Mustang Mach-E sipariş etti

2035 yılına kadar şehir filosunu tamamen elektrikli araçlarla donatmayı hedefleyen New York City, 11.5 milyon dolarlık bir sözleşme ile 184 adet tam elektrikli Ford Mustang Mach-E sipariş ettiğini duyurdu.

New York City İdari Hizmetler Departmanı (DCAS), kolluk kuvvetleri ve acil müdahale çalışanları tarafından kullanılmak üzere 184 adet tam elektrikli Ford Mustang Mach-E sipariş ettiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, beş yıl yürürlükte kalacak ve 11.5 milyon dolarlık bir sözleşmenin parçası olan ilk siparişler, Haziran 2022’ye kadar teslim edilecek. Anlaşma, şehrin bugüne kadarki en büyük elektrikli araç satın alma işlemi oldu. Otomobillerin New York Polis Departmanı (NYPD), New York City Şerif Ofisi, Ceza İnfaz Kurumu ve daha birçok kolluk kuvvetleri ve acil müdahale ekibi tarafından kullanılması planlanıyor.

NYC Citywide İdari Hizmetler Departmanı Başkan Vekili Dawn M. Pinnock, “Filo elektrifikasyonuna yapılan akıllı yatırımlar, New York şehrinin fosil yakıtlara olan bağımlılığını kırmasına yardımcı olacak” açıklamasında bulundu. Şehir, halihazırda 2035 yılına kadar  tamamen elektrikli bir araç filosu hedefine ulaşmak ve iklim kriziyle mücadele etmek için önemli adımlar atıyor. Pinnock, daha adil bir şehir için çalışırken aynı zamanda daha yeşil bir şehir filosu kurabildikleri için mutluluk duyduğunu belirtti.

Açıklamada aktarılan bilgilere göre tek başına NYPD, 6.200’den fazla hafif hizmet aracı işleterek yaklaşık 30.000 adet New York City filosundaki en büyük araç grubunu oluşturuyor. Haziran 2022’ye kadar teslim edilmesi ön görülen Ford Mustang Mach-E siparişleri, birçok departmanın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda kullanılabilecek.

New York City, 2022’de 1.250’den fazla elektrikli araç satın almayı ve 2035 yılına kadar tüm kolluk araçlarını elektrikli araçlara geçirmeyi planlıyor. Amerikan Başkanı Joe Biden, Ocak 2021’de yönetiminin 600.000’den fazla araçtan oluşan filosunda, yakıtla çalışan araç kullanımını aşamalı olarak kaldırmak için çalışacağını söylemişti.

Güncel İçerikler