Hindistan merkezli GlobalBees, 110 milyon dolar yatırım alarak 1.1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Dokuz ay önce kurulan Yeni Delhi merkezli GlobalBees, 110 milyon dolar yatırım alarak bu yıl unicorn olan 40 girişim arasında yer almayı başardı.

Dünyanın ikinci en büyük internet pazarında faaliyet gösteren Hindistan merkezli GlobalBees, B Serisi finansman turunda 110 milyon dolar yatırım alarak bu yıl unicorn olan girişimler arasında yer almayı başardı. Son fonlama ile birlikte şirketin değerlemesi 1.1 milyar dolar seviyelerine yükseldi.

Dokuz ay önce kurulan genç girişim, Temmuz 2021’de 150 milyon dolar yatırım almıştı. B Serisi finansman, Premji Invest tarafından yönetilirken, yeni yatırımcı Steadview Capital ve mevcut yatırımcılar Lightspeed, SoftBank ve FirstCry tarafından desteklendi. Trifecta Capital ayrıca yeni turda borç olarak 30 milyon dolar yatırım yaptı.

Nitin Agarwal ve Supam Maheshwari tarafından kurulan GlobalBees, güzellik, kişisel bakım, ev ve mutfak, yemek ve beslenme, spor ve yaşam tarzı gibi kategorilerde dijital olarak yerel markaları satın alır ve onlarla ortak çalışır. Girişim, bu firmaların Hindistan’daki ve Güney Asya dışındaki pazarlara ve diğer kanallar aracılığıyla genişlemesine ve satış yapmasına yardımcı olur.

Agarwal, bu yılın başlarında TechCrunch’a verdiği bir demeçte, GlobalBees’in çok sayıda markayı satın almayı hedeflediğini söylemişti. Hindistan’da çok sayıda isim tarafından benimsenen bu iş modelinde girişimler, rekabetin sınırlı olduğu kategorilerde orta ve üst düzey ürünler satan markaları satın almaya çalışır.

Bu yıl çok sayıda yüksek profilli yatırım şirketi Güney Asya’daki girişimlere yatırımlarıyla destek verdi. GlobalBees, 2021 yılında unicorn olan 40’tan fazla Hindistan merkezli girişim arasında yer almayı başardı. GlobalBees ekibi, e-ticaret, tüketici teknolojisi, pazarlama ve operasyonlarda geniş bir deneyim yelpazesi sunmaya devam ediyor.

Güncel İçerikler