Movano, kronik hastalık takibi yapabilecek akıllı yüzüğünü tanıttı

Movano, kronik hastalık takibi yapabilecek Movano Ring adını verdiği akıllı yüzüğünü tanıttı. Yüzük, CES 2022 fuarında görücüye çıkacak.

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı olarak bizleri karşılayan CES 2022, büyük bir hızla yaklaşıyor. Bir hafta önceye kadar pek çok büyük şirketin katılması beklendiği etkinlikte COVID-19’un Omicron varyantı sebebiyle bazı büyük şirketler katılım göstermeyeceğini bildirdi. Durum böyle olunca yeni teknoloji girişimleri de fuarda ön plana çıkacak.

Bu ön plana çıkacak girişimlerden biri de Movano olacak gibi duruyor. Şirket, CES 2022 öncesi yeni giyilebilir tüzüğünü tanıtarak büyük bir ilgi topladı. Movano Ring adı verilen yüzük, kronik hastalık takibi yapabilmesi ile öne çıkıyor.

Bir akıllı saatte yer alması gereken tüm sağlık özelliklerine sahip olan Movano Ring, bir çok veriyi değerlendirerek kullanıcıya bilgi sağlayacak. Bu veriler arasında; kandaki oksijen miktarı, uyku takibi, ateş, kalp atış hızı, kan basıncı, adım takibi ve yakılan kalori miktarı yer alıyor.

CES 2022’de “en uygun fiyatlı sağlık cihazı” olarak kullanıcılarını karşılayacak bu akıllı yüzük, henüz Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onayını almış dedik. Konu hakkında açıklama yapan şirket CEO’su Mastrototaro şu sözleri kuruyor;

“Diğer sağlık ürünlerin aksine biz hem tıbbi hem de tüketici odaklı olmayı hedefliyoruz. Movano Ring olarak FDA izinlerine henüz sahip olmasak da bu izni elde etmek için doğruluk çalışmalarını yürüteceğiz.”

Yüzük hakkında herhangi bir fiyatlandırma paylaşmayan Movano, tüzüğünü 2022 yılının ikinci yarısında beta olarak piyasaya sürmeyi planlıyor. FDA onayı için büyük uğraş veren şirket, herkes için uygun bir tasarım yapmaya özen gösterdiklerini de belirtiyor.

Güncel İçerikler