28 milyon dolar yatırım alan PLD Space, MIURA 1 roketini 2022 yılında fırlatmayı planlıyor

28 milyon dolar yatırım alan İspanya merkezli PLD Space, 2022 yılında MIURA 1 aracını, 2024 yılında ise MIURA 5 yörünge aracını fırlatmayı planlıyor.

İspanya merkezli PLD Space, B Serisi finansman turunu başarıyla tamamlayarak 28 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Arcano Partners, Aciturri ve CDTI liderliğindeki tur, şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım tutarını 52 milyon dolar seviyelerine getirdi. Şirket, yaptığı açıklamada, özel olarak bahsetmese de, mevcut ve yeni yatırımcılardan da destek gördüğünü belirtti.

Havacılık sektöründe öncü bir İspanyol şirketi olduğunu iddia eden PLD Space, 2011 yılında İspanya’nın Elche şehrinde kuruldu. Yeniden kullanılabilir roketlerin geliştirilmesinde Avrupa’da referans bir isim olduğunu söyleyen şirket, küçük faydalı yüklerin ve uyduların ticari yörünge ve yörünge altı fırlatma hizmetlerini geliştiriyor. Ayrıca, yeniden kullanılabilir uzay fırlatma araçlarıyla uzay araştırmaları (suborbital) ve küçük uydu (yörünge) endüstrisine hız kazandırıyor.

PLD Spaces’in yörünge altı teklifi olan MIURA 1, 100 kilograma kadar yükleri uzaya taşımak ve güvenli bir şekilde geri getirmek için tasarlandı. Toplam 12 dakikalık uçuş süresi ile MIURA 1, dünya yüzeyinden 153 km yüksekliğe ulaşır ve müşterilere 3 dakikalık mikro yerçekimi süresi sağlar.

Şirketin ikinci teklifi olan MIURA 5, 300 kilogram taşıma kapasitesine sahip daha büyük bir fırlatma aracıdır ve küçük uyduları fırlatmak için kullanılır.

PLD Space, yeni finansmanı öncelikle üretim yeteneklerinin genişletmeyi ve çalışan sayısını üç katına çıkarmayı planlıyor. Daha da önemlisi, B Serisi finansman turu, şirketin bir sonraki dönüm noktasını gerçekleştirmesine izin verecek. PLD Space, MIURA 1 suborbital roketini 2022’nin sonunda El Arenosillo’da fırlatmayı planlamasının yanı sıra, MIURA 5 yörünge aracının üretimini ve 2024 yılında Fransız Guyanası’ndan fırlatmayı planlıyor. 2022 yılında ekibini üç katına çıkarmayı planlayan şirket, önümüzdeki üç yıl içinde üç kat büyümeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler