E-ticaret işletmelerinin ön siparişlerini hızlandıran Purple Dot, 4 milyon dolar yatırım aldı

Ürünlerin depoya ulaşmadan önce satılmasına yardımcı olan Londra merkezli Purple Dot, Unusual Ventures liderliğinde 4 milyon dolar yatırım aldı.

E-ticaret bekleme listesi ve ön sipariş platformu Purple Dot, çevrimiçi satın alma ve satış yapma süreçlerinde devrim yaratma misyonunu geliştirmek için 4 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Unusual Ventures tarafından yönetilen finansman turuna Connect Ventures, Moxxie Ventures ve Indeed kurucu ortağı Paul Forster‘ın aile ofisi de katıldı.

Sürdürülebilirlik odaklı girişim, satış oranlarını %40’a kadar artırabileceğini iddia ediyor ve markaların ön satış ve stok yenileme bekleme listeleri aracılığıyla ürünleri depoya gelmeden önce satmalarına olanak tanıyor. Şimdiye kadar ön siparişe yönelik önceki çözümler, markaların müşteri deneyimini ve ürün yönetimini optimize etmesine genellikle izin vermiyordu.

2019 yılında girişimciler Madeline Parra ve John Talbott tarafından kurulan Londra merkezli Purple Dot, piyasada türünün ilk ve tek örneği olduğunu iddia ediyor. Purple Dot’un özel bekleme listesi çözümü, ürünlerin depoya ulaşmadan önce satılmasına izin vererek ön siparişlerden stok dışı yönetime kadar her şeyi güçlendirir ve müşteri deneyimini ilk sıraya koyar. Bekleme listesi ödeme ve müşteri portalı, mevcut sistemlerle tamamen entegre olur ve platform, satın alma anından gerçekleştirmeye kadar ön siparişleri yönetir.

Purple Dot, markaların daha erken satışlar yapmalarını sağlayarak onlara yepyeni bir pencere açar. Böylece markalar, depoda ürüne ihtiyaç duymadan diledikleri her zaman satış yapabilirler. Sürdürülebilirlik odaklı girişim ayrıca, veriye dayalı içgörüler sunarak e-ticaret işletmelerinin israfı azaltmalarına yardımcı oluyor. Perakendeciler, en popüler ürün türlerinden en çok aranan renklere kadar daha erken bir görüşe sahip olabilirler.

Erken satış stratejilerini güçlendirmek için Purple Dot’u kullanan lider markalar arasında, erkek giyim markası SPOKE London ve kadın giyim markası Lisa Says Gah yer alıyor. Yeni finansman, şirketin ürününü daha daha geliştirmek, işini büyütmek ve ekibini büyütmek için kullanılacak.

Güncel İçerikler