Teknoloji şirketlerinin ödeme akışlarını otomatikleştiren Numeral, 13 milyon euro yatırım aldı

Altı ay önce kurulan ve teknoloji şirketlerinin ödeme akışlarını otomatikleştiren Numeral, Balderton Capital liderliğinde 13 milyon euro yatırım aldı.

Altı ay önce kurulan ödeme işlemleri otomasyon hizmeti sunan Paris merkezli Numeral, Balderton Capital liderliğinde 13 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Alexandre Prot, Tom Blomfield, Guillaume Princen ve Kima Ventures, şirketin ilk finansman turuna katılım sağlayan yatırımcılar arasında yer aldılar.

Numeral, teknoloji şirketleri için en iyi ödeme otomasyon platformunu oluşturmak için Édouard Mandon ve Hichem Mâalmi tarafından ortaklaşa kuruldu. Logic Founders’da Numeral üzerinde çalışmaya başlayan ikili, bugün şirketin gizlilikten çıktığını ve 13 milyon euro yatırım aldığını bir blog gönderisinde açıkladı. İlk finansman turu, şirketin 2022 hedefleri doğrultusunda kullanılacak.

Ödemeler, birçok sektörün ve ekonominin odak noktalarından biridir. Finansal hizmetler, sigorta veya gayrimenkul gibi birçok farklı sektördeki şirketler için ödemelerin önemli bir payı vardır. Ancak, Numeral’ın da belirttiği gibi, ödeme operasyonlarını gerçekleştirmek için 15 yıl önceden kalma altyapıların ve yazılımların kullanılması gerekiyor. Bu zorluğu ilk elden iBanFirst ve Qonto’da yaşadıklarını söyleyen Édouard Mandon ve Hichem Mâalmi, teknoloji şirketleri için tek bir API ve web uygulamasıyla ödemeleri otomatikleştirmesine olanak tanıyor. Numeral ile teknoloji şirketleri, ürünlerine ödeme yeteneklerini yerleştirebilir, kullanıcılarına keyifli ödeme deneyimleri sunabilir ve aylar yerine günler içinde ölçeklenebilir ödeme işlemleri oluşturabilir.

Numeral’ın ilk iki büyük müşterisi olarak Spendesk ve Swile oldu. Şirket, 2022’nin başlarında, ilk müşterilerle birlikte platformu kullanıma sunacak ve platforma daha fazla banka ekleyerek yeni otomasyon özellikleri kullanıma sunacak. Şu anda 10 kişiden oluşan bir ekibe sahip olan Paris merkezli girişim, Fransa ve Avrupa’dan çalışanlarla ekibini 40 kişiye çıkarmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler