DuckDuckGo, odağında gizlilik olan masaüstü tarayıcısını yakında tüm kullanıcıların kullanımına sunacak

Gizlilik odaklı çalışmaları ile adından söz ettiren arama motoru DuckDuckGo, yakında masaüstü tarayıcısını tüm kullanıcılar için kullanıma sunacak.

Kişisel gizliliğe önem veren açık kaynaklı bir web arama motoru olarak karşımıza çıkan DuckDuckGo, yeni ürün ve hizmetlerini duyurmaya devam ediyor. Yakın zaman önce mobil uygulaması ile de karşımıza çıkan şirket, şimdilerde uygulamanın bir masaüstü versiyonu üzerinde çalışıyor.

Mobil uygulamanda iddialı bir gizlilik sunduğunu ve tasarımı ile güzel bir kullanıcı deneyimi sunduklarını belirten DuckDuckGo, yeni masaüstü uygulaması ile de bu deneyimi yaşatmaya devam edeceklerini belirtiyor.

Şirket CEO’su Gabriel Weinberg tarafından yapılan açıklama ile ortaya çıkan detaylarda DuckDuckGo’nun geleceğine dair vizyonuna da yer veriliyor. Blog yazısında bu açıklamalara yer veren şirket, kısada mobil uygulama hızı ve basitliğinin masaüstüne yansıyacağını belirtiyor.

Güçlü gizlilik korumaları başlığı altında varsayılan olarak yer alacak bazı içerikleri de paylaşan şirket; arama, göz atma, e-posta ve daha fazlasının kontrolünü sağlayacak. Başlı başına “gizlilik tarayıcısı” olarak adlandırmadıklarını belirten CEO, yeni uygulamasını şu şekilde tanımlıyor: “gizliliğinize saygı duyan günlük bir tarama uygulaması”.

Mobil platformda olduğu gibi uygulamasını Chromium gibi projelere dayandırmayan DuckDuckGo, tüm güvenlik işlemlerini gücünü işletim sisteminden alıyor. Şirket CEO’suna göre bu durum, yazılım geliştirici ekibin gereksiz yüklerinden arınmasına neden oldu.

Uygulamaya detaylı baktığımızda ise tüm sekmeleri ve verileri tek bir dokunuşla silmenizi sağlayan bir tuş dikkat çekiyor. Chrome’a göre daha temiz ve özel hissettirdiğini söyleyen şirket CEO’su Google’a oranla önemli bir hız ile karşılaştıklarını belirtiyor.

Yeni yazılımını ne zaman piyasaya süreceğini açıklamayan şirket, yazılımının son 12 ayda arama ve izleme engelleme özelliklerinin oldukça arttığını belirtiyor. DuckDuckGo’nun mobil platformlar arasında en çok indirilen Android tarayıcı olduğunu da belirten şirket, yakın zamanda yeni hizmetlerini de piyasaya süreceğini belirtiyor.

Güncel İçerikler