Oracle, dijital sağlık kayıtları şirketi Cerner’i 28.3 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın aldı

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Oracle Corporation, dijital sağlık kayıtları şirketi Cerner'i 28,3 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın aldığını açıkladı.

Oracle Corporation ve Cerner Corporation, bir basın açıklamasında, Oracle’ın Cerner’i 28.3 milyar ABD doları karşılığında ve tamamen nakit bir teklif yoluyla satın alması için bir anlaşma yaptığını duyurdu.

İki şirket tarafından ortaklaşa yapılan açıklamada, Cerner’in hisse başına 95 dolar veya yaklaşık 28.3 milyar ABD dolarına satın alındığı duyuruldu. Satın alma işleminin 2022 takvim yılında tamamlanması bekleniyor.

Cerner, tıp uzmanlarının bireysel hastalara ve topluluklara daha iyi sağlık hizmeti sunmasını sağlamak için hastanelerde ve sağlık sistemlerinde kullanılan lider bir dijital bilgi sistemleri sağlayıcısıdır. 1979 yılında kurulan Cerner, klinisyenlere bakım kararları vermelerinde yardımcı olmasının yanı sıra, klinik, finansal ve operasyonel ihtiyaçları desteklemek için geniş bir hizmet yelpazesi sunar.

Bu anlaşma ile Oracle, yeni gelişen bulut altyapısı işini desteklemeye yardımcı olması gereken ve büyüyen bir pazar olan sağlık sektörüne giriş yapıyor. Uzun süredir satın alma geçmişine sahip olan Oracle’ın bu anlaşma ile tarihindeki en büyük satın alma işlemini gerçekleştirdiği düşünülüyor.

Oracle Vertical Industries Başkan Yardımcısı Mike Sicilia, Cerner’in klinik sistemlerinin birincil özelliğinin Sesli Dijital Asistan olduğunu söyledi. Bu özellik, tıp uzmanlarının bilgisayar klavyelerinde yazmaya daha az ve hastalara bakmak için daha fazla zaman harcamasını sağlıyor.

Sağlık hizmetlerinin 3,8 trilyon dolar ile dünyadaki en büyük ve en önemli dikey pazar olduğunu söyleyen Oracle CEO’su Safra Catz, yaptığı açıklamada, Cerner’in işini gelecek yıllarda daha fazla ülkeye genişletmeye hazırlandığına dikkat çekti. Catz, “Cerner, işini dünya çapında daha birçok ülkeye genişletirken, önümüzdeki yıllarda büyük bir ek gelir artışı olacak. Cerner gelir fırsatının daha da büyük olması dışında, NetSuite’i satın aldığımızda benimsediğimiz büyüme stratejisi tam olarak bu” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler