Uzaktan cilt tedavisi sağlayan Berlin merkezli Formel Skin, 30 milyon euro yatırım aldı

Uzaktan cilt tedavilerine odaklanan Berlin merkezli sağlık girişimi Formel Skin, A Serisi finansman turunda 30 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Hastalara özel dermatoloji hizmeti sunan Berlin merkezli sağlık girişimi Formel Skin, yeni bir finansman turunda 30 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Bugüne kadar 36 milyon euro yatırım alan şirket, son finansmanı yeni pazarlara girmek, ekibini büyütmek ve dermatoloji tedavilerinde yeni yaklaşımlar benimsemek için kullanmayı planlıyor. Paris merkezli Singular tarafından yönetilen A Serisi finansman turu, VC Heal Capital, Cherry Ventures, Heartcore Capital ve Vorwerk Ventures tarafından destek gördü.

Formel Skin, Aralık 2019’da Florian Semler, Anton Kononov ve Dr. Sarah Bechstein tarafından kuruldu. Girişim, dünya çapında günlük olarak dermatolojik bir durumla yaşayan ve cilt rahatsızlıklarından muzdarip olan 1,5 milyar kişiye hitap ediyor. Uzaktan erişim aracılığıyla hastalara özel tedavi hizmeti sağlayan girişim, bugüne kadar Almanya ve İsviçre’deki hastalara 150.000’den fazla tıbbi tedavi gerçekleştirdi.

Formel Skin iş modeli, hastaların bir anket doldurması ve cilt sorunlarının fotoğraflarını yüklemesinden oluşuyor. Uygulama, bir cilt doktoruna vakayı atıyor ve doktor elindeki verileri değerlendirerek bir tedavi yöntemi öneriyor. Kişiye özel tedaviler sağlayan Formel’in eczanesi, temizleme yağı veya cilt kremleri gibi cilt ürünlerini aylık olarak doğrudan hastaya gönderir. Doktorlar aylık olarak hastaların kontrollerini yapar ve cildin değişikliğine ve hastanın geri bildirimlerine göre ürünlerde değişiklik yapabilirler. Formel Skin, aylık abonelik karşılığında ilk ay 39 euro, sonraki aylar için ise 49 euro talep ediyor ve gelir modelini buna dayandırıyor.

Şirket şu anda akne, rosacea ve melazma tedavilerine odaklanıyor, ancak ürün yelpazesini genişletmeyi ve aynı zamanda coğrafi ayak izini genişletmeyi planlıyor. Formel Skin kullanıcılarının uygulama hakkındaki yorumlarını girişimin web sitesi üzerinden okumak ve fikir edinmek mümkün.

Güncel İçerikler