Spotify, beş yıldızlı bir podcast değerlendirme özelliği kullanıma sunuyor

Spotify, içerik üreticileri ve dinleyiciler arasında iki yönlü bir geri bildirim döngüsü sağlayacak olan podcast değerlendirme sistemini kullanıma sunuyor.

Dinleyicilerine 3.2 milyon podcast sunan Spotify, bugünden itibaren podcast’ler için derecelendirmeler sunmaya başladığını duyurdu. Spotify bunu şovların popülerliğini vurgulayacak ve bir podcast’in keşfedilebilirliğini artıracak bir yıldız derecelendirme sistemi olarak tanımlıyor.

Spotify, Apple Podcast’e benzer beş yıldızlı bir derecelendirme sistemini kullanıcılara sunacak. Podcast derecelendirmeleri, dinleyicilere en sevdikleri podcast şovlarını destekleme ve içerik üreticisi ile dinleyici arasında iki yönlü bir geri bildirim döngüsü sağlama fırsatı verir. Şirket, bu özelliğin önümüzdeki günlerde podcast’lerin Spotify’da olduğu neredeyse tüm pazarlarda kullanıma sunulacağını söyledi.

Spotify, özelliğin şu anda yalnızca beş yıldız üzerinden derecelendirme sistemi olacağını söylüyor. Yani, henüz Apple’ınkine benzer bir yazılı inceleme paylaşabileceğimiz bir özellik mevcut değil.

Spotify, beş yıldızlı oylama sisteminin içerik üreticilere içeriklerinin gidişatı hakkında fikir vermesini hedefliyor. Daha öncesinde de Spotify, Podcast Listeleri ve kişiselleştirilmiş öneriler gibi özellikler aracılığıyla podcast keşfine öncelik vermişti. Beş yıldızlı derecelendirme ise yalnızca dinleyicilerin en sevdikleri podcast’leri belirlemelerine yardımcı olmakla kalmayacak, diğer dinleyicilerin ve içerik üreticilerin de fikir edinmesini sağlayacak.

Bir podcast’i dinledikten sonra hayranlar 1-5 yıldız sistemi kullanarak ona bir puan verme fırsatına sahip olacaklar. Ortalama puan, podcast’in Spotify’daki gösteri sayfasında, gösterinin aldığı toplam puan sayısıyla birlikte herkese açık olarak gösterilecektir.

Geçtiğimiz ağustos ayında şirket ücretli podcast aboneliğinin yakın zamanda başlayacağını duyurmuştu. Şu anda yalnızca ABD’deki içerik üreticilerin kullanımına açık olan özellik sayesinde, her boyuttaki podcast’in belirli bölümleri yalnızca abone içeriği olarak işaretlenebiliyor. Ücretli podcast aboneliği ile bir bütün oluşturacak olan derecelendirme sistemi, potansiyel dinleyicilere podcast’in içeriği ve kalitesi hakkında bir fikir verecektir.

Güncel İçerikler