Abonelik tabanlı mobilya kiralama seçeneği sunan Pabio, Almanya’da faaliyetlerine başladı

İnsanların kısa süreli mobilya satın almalarını önlemek için mobilya kiralama platformu sunan Pabio, 2.2 milyon dolar tohum finansmanı aldı.

Mobilya kiralama seçeneği sunarak mobilyacılık sektörüne farklı bir bakış getiren İsviçre merkezli Pabio, bugün Almanya pazarına açıldığını ve 2.2 milyon dolar tohum finansmanı aldığını duyurdu.

İyi tasarlanmış, sağlam, yeniden kullanılabilir, dönüştürülebilir ve iyi düşünülmüş iç tasarım önerilerine sahip mobilyaları kiralama imkanı sunan Pabio, insanların kısa süreli mobilyalar satın almalarını önlemek amacıyla birkaç sene önce kuruldu. Bugün Almanya’ya açıldığını duyuran girişim ayrıca, pazarlamasını genişletmek ve başka Avrupa ülkelerine ulaşmak için 2.2 milyon dolarlık tohum finansmanını kullanmayı planladığını açıkladı.

Pabio, müşterilerine tamamen mobilyalı dairelerinin nasıl görüneceğine dair gerçekçi görüntülerle kişiselleştirilmiş bir iç tasarım teklifi sunar. Müşteriler bir kat planı ve dairenin bazı fotoğraflarını yüklerler. Pabio ise, dairenin mobilyalarının ve hepsinin 3 boyutlu bir modelini oluşturur. Müşteri beğenirse, teslim edilen, montajı yapılan ve sigortalı olan mobilyalarını aylık abonelik ücreti karşılığında teslim alabilir.

Pabio’nun kurucu ortağı ve CEO’su Carlo Badini, TechCrunch’a yaptığı bir açıklamada, “Çoğu insan, yaşadıkları daireye benziyorsa bir Airbnb için ödeme yapmaz. Belki orada bir şeyler vardır diye düşündük. İç tasarım ve mobilya alanına girdik” açıklamasında bulundu. Badini ayrıca, mobilyacılık sektöründeki “geri dönüştürülebilir” ve “sürdürülebilir” ibarelerinin çoğunun aldatmaca olduğuna değindi.

Pabio, bir abonelik planı sunduğu için eşyaları mümkün olduğunca müşterilerinin dairelerinde tutmayı hedefliyor ve bunun için sürdürülebilir ve uzun süre dayanan kaliteli mobilyalarla onları motive ediyor. Şirket, fiyatlandırmanın kendi mobilyalarını satın almaya kıyasla makul ölçüde rekabetçi olmasını hedefliyor. Örneğin tek odalı bir daire için gereken tüm mobilyalar ayda 250 doların altında bir ücret karşılığında kiralanabiliyor.

Güncel İçerikler