Akbank ve Usersdot iş birliğiyle KOBİ’ler e-ticarette güçleniyor

Akbank, e-ticaret yapan KOBİ’lerin rakiplerinden bir adım öne geçmelerini sağlamak amacıyla e-ticaret analitiği platformu Usersdot ile iş birliği yaptı.

Bu iş birliği ile Akbank Ticari Kredi Kartı sahibi KOBİ’lere 3 ay geçerliliği olan, Trendyol, Hepsiburada ve n11 gibi pazaryerlerinin takip edilmesini sağlayan e-ticaret zekası paketi sunuluyor. KOBİ’ler bu sayede Usersdot’ın pazaryerlerindeki ürünleri izleyip analiz eden ve satış artırıcı optimizasyon önerileri sunan e-ticaret zekası odaklı ürünü Datadot’u kullanabiliyor.

Yüzlerce ürün sayfasını düzenli aralıklarla inceleyip bulunurluk, aranma payı, müşteri yorumu gibi performans kriterlerinin analizlerini çıkarıp anlık uyarı sistemi ile ekran başında olunmayan zamanlarda da hızlı müdahale imkanı sunan bu sistem, e-ticaret yapan ancak e-ticaret hacmini ve satışlarını artırmak isteyip nereden başlayacağını bilmeyen KOBİ’ler için bir fırsat yaratıyor.

İşbirliği kapsamında Datadot, Akbank Ticari Kredi Kartı sahibi KOBİ’lere özel KDV dahil 824,82 yerine 549,88 TL fiyatla ve taksit imkanı ile sunuluyor.

Dijitalleşmenin etkisiyle e-ticaret hacminin her yıl katlanarak büyüdüğünü belirten Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Bildiğiniz gibi, geleneksel pazarlama yöntemlerine göre dijital kanallar çok daha verimli ve daha az maliyetli. Bu yolla ticaret yapan KOBİ’lerin satışlarının arttığı bir gerçek. Ancak e-ticaret sektörüne yoğun bir talep var, bu nedenle KOBİ’ler de rakiplerinden bir adım öne geçmek için çözüm arayışına giriyor. İşte tam bu noktada Usersdot ile KOBİ’lerin e-ticaret hacmini artırmasını desteklemek amacıyla önemli bir işbirliği yaptık. Usersdot’ın e-ticaret zekası odaklı ürünü Datadot, e-ticaret ekiplerinin manuel olarak yapamayacakları kontrolleri, ölçümlemeleri otomatikleştirip analiz ve anlık uyarılarla KOBİ’lere kolaylık ve iş hacimlerinde artış sağlıyor. Üstelik Akbank Ticari Kredi Kartı sahibi KOBİ’lere özel fiyatla ve taksit imkanı ile sunuyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler