Twitter, TikTok benzeri dikey video özelliğini Android ve iOS için test etmeye başladı

Twitter, TikTok benzeri keşfet düzenini kendi uygulamasına dahil etmeye hazırlanıyor.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıları için yeni özelliklerini geliştirmeye devam ediyor. Pek çok mecranın yaptığı gibi Twitter’da TikTok’un dikey video özelliğini test etmeye başladı. TikTok’un çok sevilen Keşfet algoritması sayesinde kullanıcılar daha kolay bir şekilde kendilerini ön plana çıkarabiliyor ve içerik üreticilerine motivasyon kaynağı olabiliyor.

Bu motivasyon kaynağı kendi kullanıcıları içinde sunmak isteyen Twitter, bu yeni özelliğini keşfet sekmesi için planlıyor gibi duruyor. Henüz herkes için kullanımda olmayan bu yenilik için Twitter’ın Keşfet sayfası tercih edilmiş.

Twitter Support hesabı ile paylaşılan duyuru, belirli Android ve iOS kullanıcıları için sınırlı olarak kullanıma açıldığı belirtiliyor. Bu özellik ile uygulamanın Keşfet sekmesi tamamen yeniden tasarlıyor ve kullanıcılara özel “Sizin İçin” ve “Trend Olan” sekmeleri ile dikey olarak kaydırılabilir bir video deneyimi sunuyor.

Özelliğin, henüz ne zaman tüm kullanıcılar ile buluşulacağı belli olmasa da TikTok özelliğini kopyalayan sosyal platformlar listesindeki yerini almış oldu. Bu listede Snapchat, Instagram, Netflix ve Spotify gibi uygulamalar yer alıyor.

Yeni Keşfet sekmesi ile uygulama, kullanıcıların çeşitli konuları ve videoları daha kolay bir şekilde sunmaları için yeni bir içerik formatı oluşturmayı hedefliyor. Ek olarak, Twitter’ın bu özellik ile kullanıcıların farklı ilgi alanlarına yönlendirilebileceği söyleniyor.

Twitter yakın zamanda platformu için yeni oy düğmesi, iOS için Sabitlenmiş Konuşmalar, daha uzun video yükleme gibi özellikleri test etmeye başlamıştı. Bu özelliklerin de ne zaman kullancılara sunulacağı ise merak konusu.

Güncel İçerikler