İkinci el kıyafet kiralama ve satın alma hizmeti sunan HURR, 4.7 milyon euro yatırım aldı

Modayı daha sürdürülebilir ve döngüsel hale getirmeyi hedefleyen HURR, Octopus Ventures liderliğinde 4.7 milyon euro yatırım aldı.

Tüketicileri gardıroplarının ömürlerini uzatmaya teşvik eden HURR, 4.7 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Finansman turu, D4 Ventures ve Ascension Ventures‘ın katılımıyla daha önce diğer döngüsel ekonomi liderlerini (Depop ve OLIO dahil) destekleyen Octopus Ventures tarafından yönetildi.

Modayı daha sürdürülebilir ve döngüsel hale getirme vizyonuyla kurulan HURR, kıyafet kiralama ve ikinci el kıyafet satma hizmeti veriyor ve birçok farklı yolla sürdürülebilir ve modaya uygun bir gardırop sahibi olmayı tüketiciler için mümkün kılıyor. 2019 yılında kurulan genç şirket, kiralama, aylık yenileme ve ikinci el kıyafet satın alma seçenekleri sunuyor.

Dünya çapında insanlar kıyafetler için milyarlarca dolar harcıyorlar ve bu kıyafetler döngüsel ekonomiye katılamadan gardıroplarda ömürlerini tamamlıyorlar. Girişimci kadınlardan oluşan bir ekibe sahip olan HURR, moda sektörünün kötü alışkanlıklarını gidermek amacıyla 2017 yılında Victoria Prew (CEO) tarafından bir fikir olarak ortaya atıldı ve 2019 yılında piyasaya sürülerek ticari faaliyetlerine başladı.

Prew, yaptığı bir açıklamada, “Airbnb ve Uber gibi teknolojiye öncelik veren yıkıcı işletmelerin yükselişine hepimiz tanık olduk ve eğer evlerimizi ve arabalarımızı kiralayabiliyorsak neden gardıroplarımızı kiralamayalım” sözlerine yer verdi.

HURR, yalnızca çevrimiçi platformlarıyla hizmet vermekle kalmıyor, aynı zamanda Londra Selfridges’te fiziksel bir mağazaya da sahip. Şirket, ayrıca bu yıl yeniden satış moda platformu Depop ile bir ortaklık sağladığını duyurmuştu. 85’ten fazla seçkin moda ortağıyla doğrudan ortaklıklar ve Selfridges gibi önde gelen perakendeciler için kiralamaya güç veren girişim, hibrit bir iş modeli inşa etmeyi başardı.

Güncel İçerikler