WhatsApp, dijital cüzdan uygulaması Novi ile para gönderme özelliğini ABD’de test ediyor

WhatsApp, 6 hafta önce tanıtılan dijital cüzdan uygulaması Novi ile para gönderme seçeneğini ABD'deki sınırlı sayıdaki kullanıcıyla test ediyor.

WhatsApp, ABD’deki “sınırlı sayıda” kişinin kripto para birimi kullanarak bir sohbet içinden para gönderip almasını sağlayan yeni bir pilot uygulama başlattığını duyurdu. Haber, Meta’nın dijital cüzdan uygulaması olan Novi’nin yeni başkanı Stephane Kasriel ve WhatsApp’tan Will Cathcart tarafından duyuruldu.

Meta’nın dijital cüzdanı Novi’nin yeni lideri Stephane Kasriel, perşembe günü attığı bir tweet ile yeni gelişmeyi WhatsApp kullanıcılarıyla paylaştı. Kasriel, para gönderimi yapmanın WhatsApp’ta mesaj göndermek kadar kolay olacağını söyledi. WhatsApp’ın gizlilik ayarlarında hiçbir değişiklik yaratmayan Novi pilot uygulaması, şu anda hala ilk aşamalarında olduğu için yalnızca ABD’de sınırlı sayıdaki kullanıcıyla test edilecek.

Meta’nın dijital cüzdanı olarak tanımlayabileceğimiz Novi, ilk olarak 6 hafta önce bir pilot çalışması olarak tanıtılmıştı. Şirket son gelişmeyle dijital cüzdan uygulamasını ve WhatsApp aracılığıyla para gönderimini ileri seviyeye taşımayı planlıyor.

Novi’nin web sitesindeki bilgilere göre, WhatsApp’ta ödeme göndermek çok kolay. Özellik, WhatsApp üzerinden fotoğraf, video ve konum gibi diğer ekleri göndermek ile aynı şekilde çalışıyor. Uygulamaya erişimi olan Android kullanıcıları ataş simgesine, iOS kullanıcıları ise artı simgesine basarak karşılarına çıkan menüden “Ödeme” seçeneğini seçerek ödeme yapabilecekler.

Novi, para göndermek veya almak için herhangi bir ücret talep etmiyor. Ayrıca, ödemelerin ne sıklıkta gönderilebileceği konusunda herhangi bir sınır da yok. Novi hesabınızda bakiye tutmak veya banka hesabınıza çekmek için herhangi bir ücret olmadığı belirtiliyor. WhatsApp üzerinden gerçekleştirilen ödemeler anında alıcı tarafa aktarılacak ve sohbetlerde doğrudan gözükecek.

Güncel İçerikler