Gayrimenkul fotoğraf kalitesini optimize eden yerli girişim Oda Studio, 2.8 milyon dolar yatırım aldı

Mayıs 2021'deki lansmanından bu yana, 1 milyondan fazla gayrimenkul görüntüsü işleyen yerli girişim Oda Studio, Navitas Capital liderliğinde 2.8 milyon dolar yatırım aldı.

Yapay zeka doğrultusunda deneyime sahip olan MIT mezunlarından oluşan bir ekip tarafından kurulan Y Combinator girişimi Oda Studio, Collective Spark’ın da katılım gösterdiği yatırım turunda, Navitas Capital liderliğinde 2.8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Mert Karakuş, Hazal Mine Kansu ve Ege Özgirin tarafından kurulan şirket, yeni sermayeyi dünya çapında daha fazla emlak yöneticisine, aracı kuruma ve pazaryerine ulaşmak için kullanmayı planlıyor. Oda Studio bugüne kadar ABD, Meksika ve Türkiye dahil olmak üzere üç kıtada ve çeşitli ülkelerde müşteri edindi.

Oda Studio platformu, yeni bir mülk satın almak veya kiralamak isteyen potansiyel müşterilerin listeleme fotoğraflarına ilgi duyması fikrine dayanıyor. Emlak sektörünün düşük kaliteli ve tutarsız fotoğraflardan muzdarip olduğu düşünüldüğünde Oda Studio sektördeki büyük bir eksikliğe cevap veriyor.

Girişim, gayrimenkul fotoğraf kalitesini ve sunumunu otomatik olarak optimize ediyor. Ayrıca, mobilya, dekor ve elektronik parçalar ile fotoğrafları sahneliyor. İlan vermeden önce, kullanıcılar ilan fotoğraflarını Oda Studio web sitesine yükleyebilirler. Oda algoritmaları sayesinde yazılım, en iyi kapak fotoğrafını otomatik olarak seçer ve görüntü kalitesini iyileştirir.

Oda Studio, müşteri deneyimlerini iyileştirmek ve tercihlerini anlamak için müşterileriyle yakın işbirliği içinde çalışıyor. MIT mezunlarından oluşan bir ekip tarafından kurulan Oda Studio, AI ve CGI teknolojilerini kullanarak kullanıcı zevkine uygun fotoğraf geliştirme ve sahnelemeyi kişiselleştirerek, tüketicilerin gelecekteki yaşamlarını hayal etmelerine olanak tanıyor. Şirket, Mayıs 2021’deki lansmanından bu yana, 1 milyondan fazla görüntü işledi.

Oda Studio CEO’su Mert Karakuş, yaptığı açıklamada, “Gayrimenkul sektörünün farklı bölümlerinden yüksek talep gördük ve gelecek yılın Ocak ayına kadar gelirimizi ikiye katlamamız bekliyoruz” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler